ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Locke sobre el poder polític


Enviado por   •  25 de Febrero de 2015  •  Trabajos  •  1.036 Palabras (5 Páginas)  •  216 Visitas

Página 1 de 5

com defineix Locke el poder polític a l'Assaig sobre el govern civil. Quin nega que sigui l'origen d'aquest poder?

Locke diu que el poder polític està fet per afavorir tot el conjunt dels ciutadans, entén per poder polític com el dret a decretar lleis per a la regulació i la salvaguarda de la propietat i a emprar la força de la comunitat en l’execució de tals lleis i en la defensa de l’Estat contra agressions forasteres. Locke nega que l’origen del poder sigui diví ja que afirma que la línia primogènita d’Adam no és suficient clara. (“Adam no tingué, ni de sobre els seus fills la menor pretensió de ser la casa primogènita ni de tenir el dret a heretatge” ).També nega que l’origen del poder polític sigui degut a la força i la violència, per tant, nega completament el fet de que el ésser més fort i més violent sigui l’encarregat de governar , també nega que l’estat en el que convivim els homes sigui com el de les bèsties en el que regna la guerra constant i sobreviu el més fort (“de manera que, si no es vol donar ocasió a pensar que no tots els governs del món són només producte de la força i la violència s' haurà de trobar necessàriament un altre origen per al govern i per al poder polític”).

2.Quines característiques diu Locke que té l'estat natural a l'Assaig sobre el govern civil?

Locke desciru l’estat natural com un estat governat per una llei natural en que l'individu és lliure i pot posseir les seves propietats, un estat on els individus no són propietat de ningú ja que sónlliures i on hi predomina la igualtat degut a que tothom té el mateix poder i avantatges naturals , per aquest fet el poder i la jurisdicció són recíprocs. Encara que sigui un estat de plena llibertat per als homes, aquests no disposen de llibertat per matar-se a ells mateixos o matar a qualsevol altre criatura que li pertanyi. Això passa perquè l’estat de natura té una llei natural que el regeix i que sotmet a tothom, aquesta llei és la raó .“Tots els homes són obra d’un únic, omnipotent i infinitament savi Creador” , el Creador ha creat als homes i som de la seva propietat. Com tots els homes constitueixen una mateixa comunitat natural i tots estan dotats d’unes mateixes facultats ningú no pot crear cap subordinació entre ells . L’execució de la llei natural s’ha deixat en mans de tots els homes perquè així tothom pot castigar a qui incompleixi la llei en la mesura que correspongui. Tothom podrà castigar a qui hagi infligit la llei natural en el grau que li correspongui, per tal de que aquest no torni a transgredir aquesta llei i també per dissuadir altres homes de transgredir-la.

3.Explica com defineix Locke el pacte social al text.

Locke creu que la política està basada en un pacte. El pacte és un acord social al que s’arriba quan el determini de la majoria de la població converteix la individualitat de la comunitat en un cos polític per tal de crear un poder per assolir els objectius marcats per ells mateixos.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.9 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com