ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Naturaleza Humana


Enviado por   •  25 de Abril de 2014  •  533 Palabras (3 Páginas)  •  162 Visitas

Página 1 de 3

Ahora yendo más allá del texto… ¿Crees tú que existe eso que denominamos naturaleza humana?...deberías situar brevemente la cuestión, barajar alternativas, argumentar a favor o en contra y formular tus conclusiones.

Els humans som una espècie animal però, tot i així, tenim una sèrie d’aspectes i comportaments que ens diferencien d’ells. Aquests trets diferencials és el que anomenem naturalesa humana. Principalment, tenim dos grans blocs a distingir: la part biològica i la part cultural. Les dues tenen trets diferencials i a partir d’aquí sorgeixen els corrents de pensament biologistes, culturalistes i interaccionistes. Tots tres afirmen l’existència de la naturalesa humana però cadascun des d’un punt de vista diferent.

Personalment, crec que sí que existeix allò que anomenem naturalesa humana, l’essència, ja que tot i que és indiscutible que som animals, és cert que tenim un seguit de trets característics que ens defineixen i són diferencials, és a dir, que les altres espècies animals no els adopten. Ara bé, no em posiciono en cap dels corrents esmentats prèviament ja que considero que tant la part biològica com la part cultural són imprescindibles per definir-nos com a humans. Tampoc crec que els nostres comportaments es puguin diferenciar totalment en comportament biològic o cultural. Per exemple, quan no fas una acció perquè no està considerada èticament correcte, no és només la part cultural la que intervé ja que el que et permet pensar i retenir tota aquesta informació són factors biològics, el cervell.

Tornant a la qüestió de l’existència o no de la naturalesa humana, si no existís, les persones ens comportaríem de la mateixa forma que qualsevol altre animal, no tindríem diferències notables, és a dir, potser físicament seríem diferents però alhora d’actuar ho faríem exactament igual que un elefant per exemple. Menjaríem i dormiríem quan ens vingués d’agust, ciutats com les que coneixem ara no existirien ja que són creacions purament humanes que requereixen intel•ligència per tal de dissenyar els edificis per exemple. És per aquest motiu, que no dubto en dir que la naturalesa humana si que existeix tot i que no sigui un concepte del qual es pugui donar una definició exacta, ja que hi ha molts factors que hi actuen i no es pot concretar en quina proporció afecta cadascun. Per això,per a mi, cap de les corrents existents dóna la resposta a que és realment la naturalesa humana.

Per concloure, la naturalesa humana existeix i és un valor abstracte. Poden haver-hi diferents punts de vista de què és el que ens defineix com a persones però el que no s’hauria de qüestionar és que hi ha alguna cosa que ens diferencia de la resta d’espècies. Els factors que intervenen són tant culturals com biològics. Tots dos són igual d’importants, no es pot intentar classificar cada acció en comportament cultural o biològic ja

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com