ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ALTAR DE ZEUS A PÈRGAM


Enviado por   •  12 de Mayo de 2013  •  Tesis  •  632 Palabras (3 Páginas)  •  337 Visitas

Página 1 de 3

ALTAR DE ZEUS A PÈRGAM

a) Situeu l’obra en un context cronològic, històric i cultural corresponent.

Aquest altar va ser construït per ordre del rei atàlida Èumenes II l’any 180-160 a.C. L’autor es desconegut però s’atribueix la seva construcció a l’escola de Pèrgam, taller que va destacar pel monumentalisme i la teatralitat de les seves construccions. Es considerat l’altar més gran de l’antiguitat.

Després de la mort d’Alexandre el Gran l’any 323 a.C. comença el període hel•lenístic on l’imperi macedoni es fragmenta en diferents regnes i la cultura de l’antiga Grècia es trasllada cap a l’Orient on van prosperar noves ciutats com Pèrgam, lloc on es va construir aquest temple, i Alexandria. Mes tard, Roma conquereix tot el mediterrani i absorbeix totalment la cultura grega.

b) Digueu a quin estil pertany l’obra i enumereu cinc característiques formals o conceptuals de l’arquitectura, l’escultura o la pintura d’aquest estil.

L’estil de l’època hel•lenística no es igual a l’arcaica o la clàssica, per tant es presenten noves característiques.

1.-ART COLOSSAL: a diferencia de l’època clàssica tot es representa de forma colossal, de tal manera que fa un canvi radical.

2.-NO BELLESA MÀXIMA: La bellesa deixa de ser tant important, d’aquesta manera es deixa de costat els ordres i el cànon. No hi ha tanta obsessió amb la proporció ni amb l’equilibri.

3.- ART ESTETIC DIFERENT: La descomposició de les polis i l’expansió hel•lènica d’Alexandre el Gran imposaran nous gustos. Els valors d’harmonia i mesura són substituïts per nous com la violència o el desequilibri.

4.-RELIGIOSITAT DIFERENT: En aquesta època es mes important representar el patiment que altres coses. Aquest patiment es mostrat pels mortals que gosen desafiar el destí, en aquest moment, l’home ha perdut la confiança amb els déus. L’art de l’època hel•lenística també tenen una funció decorativa i per aquesta raó es troben moltes reproduccions.

5.-AUTORS CONEGUTS: L’art no es anònim, però no es dona a conèixer l’autor de l’obra sinó els noms dels taller de les principals ciutat, i, en moltes ocasions la persona que pagava l’encàrrec.

c) Descriviu el tipus de plana, les parts dels espais interior y exterior, els elements de suport (pilars, columnes...), els suportats (voltes, cúpules, cimboris, arquitraus...) i els decoratius.

-En un principi l’altar de Zeus consta d’un podi de planta rectangular de 7m d’alçada sobre el qual s’erigia una columnata jònica amb entaulament i coberta plana (decorada amb diversos animals fantàstics i mitològics) que a la façana oest adquiria forma de U que deixava al mig una escalinata colossal. Aquesta, conduïa a

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com