ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

COMENTARIO CARTELES POLÍTICOS


Enviado por   •  14 de Abril de 2015  •  533 Palabras (3 Páginas)  •  402 Visitas

Página 1 de 3

1. Presentació i descripció dels dos cartells

-És tracta d’un cartell propagandístic electoral pertanyent al partit polític Front Català d’ordre, que mantenia una ideologia de dretes. Aquest cartell va ser publicat el Febrer de 1936.

- Al cartell es mostra un home amb un martell que destrossa una pedra on hi ha escrit “6 d’Octubre”. El 6 d’octubre va ser el dia en que va transcórrer la vaga general per intentar l’ impediment de la consolidació del nou govern ja que el front d’esquerres va interpretar l’entrada de la CEDA al govern com un camí directe cap al feixisme. Amb el títol exposat “Guanyarem” i l’ il•lustració del trencament figurat del 6 d’Octubre es reivindica la seva força.

2. Anàlisi i context històric

- Es vol transmetre un missatge molt clar en el cartell el qual es tracta del trencament del 6 d’octubre, per impedir que el nou govern establert es consolidi. Podem veure representada l’ ideologia amb la força que mostra el personatge que apareix en l’ imatge.

- El cartell s’adreça al poble, al qual demana el seu vot per aconseguir guanyar les eleccions.

- Pel que fa al context històric podem veure que en aquells moments hi ha crisi al govern, així com l’entrada de la CEDA al govern, casos de corrupció i també les eleccions de 1936. Per tant, la confecció d’aquests cartells són per a rebre el vot dels ciutadans.

3. Interpretació i valoració

- Amb el trencament de la pedra i per tant el dia 6 d’Octubre, es mostra com a clar objectiu acabar amb la consolidació del govern imposat recentment.

- Com a font històrica tenen un valor que es correspon amb cartells de propaganda que en l’època d’eleccions servien com a propaganda electoral que es varen fer servir per mobilitzar l’electorat a favor d’un moviment concret.

Cartell 2

1. Presentació i descripció dels dos cartells

- Es tracta d’un cartell de propaganda electoral que correspon al partit polític El Catalanisme de la Lliga, que sosté una ideologia d’Esquerres. Va ser publicat el Febrer de 1936.

- En el cartell observem l’edifici de la Generalitat de Catalunya, el qual és trepitjat i destruït per un peu, que podem relacionar amb el restabliment de l’estatut, la Generalitat i la llei de contractes de conreu, a partir de noves reformes implantades per ideologies diferents.

2. Anàlisi i context històric

- El missatge a transmetre és el restabliment de l’Estatut de Catalunya.

La seva ideologia és expressa per mitjà de la trepitjada

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com