ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Castell De Berga


Enviado por   •  29 de Abril de 2013  •  239 Palabras (1 Páginas)  •  326 Visitas

Amb molta probabilitat, el castell de Berga es troba edificat sobre el que els cronistes romans del segle segon abans de Crist anomenaren "castrum vergium": una construcció defensiva dels ibers de la zona. És sota l'empar d'aquesta edificació militar que creix el que, amb el temps arribaria a ser la ciutat de Berga -i amb el creixement de la ciutat, creixeria també el castell en dimensions i importància.

Entre els segles XVII i XVIII l'antic castell medieval és remodelat, convertint-se en l'actual Castell de Sant Ferrant, una fortalesa irregular amb baluards que jugà un important paper durant les guerres carlines.

Amb la fi del conflicte entre tradicionalistes i liberals -en que el Berguedà va tenir un paper tan important- el castell va perdre valor estratègic i els militars el deixaren en l'abandó. En aquest estat es trobava quan, l'any 1925, l'exèrcit el ven a l'ajuntament de la ciutat i aquest, vint anys més tard, el revèn a un empresari italià -qui, amb total llibertat, dubtós gust i cap respecte pel patrimoni històric, modifica profundament l'edifici (fins el punt de, entre d'altres barbaritats, fer una piscina en el subsol de l'antiga església medieval malbaratant el jaciment arqueològic).

El "Mesón Castillo de San Fernando" es va convertir en un centre d'estiueig on personatges importants hi passaven temporades (Orson Welles ho va fer durant el rodatge de "Chimes at Midnight" el 1965).

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Castell de Sant Ferran (Berga)

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com