ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari Història De L'art : La Llibertat Guiant El Poble


Enviado por   •  26 de Abril de 2014  •  425 Palabras (2 Páginas)  •  519 Visitas

Página 1 de 2

LA LLIBERTAT GUIANT EL POBLE

Fitxa tècnica

Títol: La llibertat guiant el poble

Autor: Eugène Delacroix (París, 1798-1863)

Cronologia: 1830

Tècnica: oli sobre tela

Mides: 2.60 x 3.25m

Estil: romànic

Tema: al•legòric i històric

Localització: musée du Louvre (París)

Descripció: La llibertat guiant el poble és una obra del pintor francès Eugène Delacroix, representant exponencial del romànic francès. És una obra que tracta el tema al•legòric francès dels fet revolucionaris de 1830. El personatge principal és una figura femenina, que representa la llibertat del poble francès.

Descripció formal

Aquesta obra està estructurada a partir d’un triangle que fa que l’escena dibuixada sigui equilibrada. La bandera tricolor de França ocupa el vèrtex superior del triangle, i la base la ocupen els cossos morts. L’eix central de l’obra és la figura femenina, que representa la llibertat, és el punt a partir del qual la resta de personatges es distribueixen.

Delacroix proporciona moviment a l’escena amb les dues línies corbes a la part superior i a la inferior de la tela i elevant a la figura principal. D’aquesta manera s’aconsegueix que l’espectador participi en l’escena ja que l’acció s’adreça directament a ell. A més a més al fons s’hi poden veure algunes estructures de la ciutat de París, fet que permet situar el lloc de l’escena.

En relació al cromatisme s’utilitzen colors foscos i ocres. Aquesta monotonia fosca es trenca en algunes zones de la tela on el pintor barreja els tres colors de la bandera de França. Aquestes zones son ressaltades amb més llum que les altres. Amb tot això podem entendre que l’autor crea dinamisme intern fent ús dels colors i la llum a al seva voluntat.

Temàtica

Aquest quadre representa els fets revolucionaris que es van produir a París del 27 al 29 de juliol de 1830 que van posar fi al regnat dels borbons de França. Remarca l’esperit combatiu i de rebel•lia que va unir al poble francès.

Hi ha representades classes i categories socials diferents. Els joves, la classe menestral, amb camisa blanca i fins i tot la burgesia amb el senyor del fons amb un barret agafant un fusell. La dona que alça la bandera és la personificació de la llibertat i de la nova França per la qual lluiten.

El gran impacte de l’obra va fer que amb el temps s’oblidés la funció propagandística inicial i que se li anés atribuint un caràcter més commemoratiu.

Conclusió

Aquesta

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com