ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La llibertat guiant el poble


Enviado por   •  13 de Abril de 2015  •  865 Palabras (4 Páginas)  •  278 Visitas

Página 1 de 4

Fitxa tècnica.

Títol: La llibertat guiant el poble

Autor: Eugène Delacroix

Cronologia: 1830

Estil: Romàntic

Localització: Museu de Louvre(París)

Tècnica: Oli sobre tela

Dimensions: 2,60 x 3,25 m

1-Comentari pre-iconografic.

En aquest quadre podem veure diferents persones aixecant armes, al mig de l'escena del quadre podem veure a una dona la qual té els pits descoberts i en una mà té un fusell i en l'altra té una bandera republicana Francesa. Al seu voltant, veiem, més precisament al seu costat, un nen amb una pistola a cada mà, i sota d’ells hi ha cadàvers, i un home rogant als peus de la dona. Al fons de la pintura hi ha una massa de persones armades amb sables i fusells, de diverses classes i vestiments. També, per acabar, hi ha la ciutat darrere, que sembla que s’estigui cremant.

2-Comentari

- Descripció de la tècnica.

El suport utilitzat en aquest quadre és la tela, el procediment que decideix utilitzar l'autor en aquest quadre és l'oli, l'eina utilitzada per pintar aquest quadre va ser el pinzell i el tipus de pinzellada és la solta i ondulada.

3-Comentari formal.

- La línia.

No hi ha una línia definida adopta diverses formes, ja sigui recta o corba (a la qual li dóna més importància). El traç és acurat, ja que els personatges del quadre estan ben diferenciats i ben formats.

-Els colors.

Pel que fa els colors, hi predominen tonalitats fosques i ocres. Tot i això, també hi destaquen els colors de la bandera francesa: el blau, el blanc i el vermell. Així doncs, podem observar una gran lluminositat que envolta la bandera de França, i molta obscuritat a la resta del quadre.

- La llum.

Es veu il•luminat el centre on està representada la llibertat. llum violenta i irreal, teatral, ve com d’un focus , la llum que il•lumina el centre del quadre té precisament aquesta funció, és adir, vol ressaltar aquest tros del quadre,ja que és on la dona que representa la llibertat està guiant al poble Francès

-Volum.

Disposició dels personatges, morts en 1r terme, La profunditat ve donada per als diferents plans: Primer pla els cossos dels difunts. En segon pla la Llibertat, el burgès, el moribund i l’estudiant, Tercer pla la població lluitant. Al fons la ciutat on es veu Notre-Dame, la boirina i el fum.

-Espai.

És tridimensional, degut que el quadre dóna perspectiva. Així doncs, podem veure a darrere de la dona a una massa de persones que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.3 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com