ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Historia Del Arte


Enviado por   •  3 de Marzo de 2014  •  673 Palabras (3 Páginas)  •  151 Visitas

Página 1 de 3

Aqüeducte de Tarragona

L'obra que explicare porta per titol aqüeducte de Tarragona, Pont del Diable o Pont de les Ferreres, d'un autor desconegut. El pont té una llargada de 217 m i una alçada màxima de 27 m. La distància entre els arcs és de 8 m. La seva localització original és Tarragona.

Pel que fa el context historic, a partir de la segona meitat del segle I aC.

L'expansió territorial va provocar la crisi de la República. Conflictes i guerres civils a Roma. L'any 48 aC Juli Cèsar va ser proclamat dictador perpetu i va assumir tots els poders però va ser assassinat pels republicans i els patricis.

El seu fill adoptiu, Octavi, va venjar la mort de Cèsar en una guerra civil i l'any 27 aC el senat li va concedir el títol d'August i va inaugurar un nou sistema de govern, l'Imperi.

Al llarg dels segles I i II va ser anomenat pax romana ja que hi va haver poc conflictes. Però entre els segles II i III dC es va difondre el cristianisme dins l'imperi i va començar una crisi deguda als atacs dels bàrbars que finalment va acabar amb la caiguda de l'imperi romà.

-Aquesta obra pertany per tant al segle II, període encara de pax romana, hi havia pocs conflictes, podien dedicar-se a encarregar obres públiques, infraestructures....Aquestes construccions donen prestigi als emperadors que les encarreguen i serveixen també com a eina romanitzadora.

Com ja en dit abans, l'autor es desconegut, per tant, no podem explicar la seva biografia.

Ara parlarem dels elements formals de l'obra.

El material utilitzat eren carreus rectangulars de pedra. Els elements de suport del tram aeri del aqüeducte eren els pilars de la base que sostenen els arcs de mig punt inferiors que alhora sostenen una plataforma amb els arcs superiors. L’ element suportat és la galeria de conducció d’aigua.

Espai exterior; Construït amb carreus regulars col•locats en sec. De cada pilar en neixen dos arcs cosa que enforteix l’estructura. Sobre la 2a fila d’arcades hi ha un canal que estava recobert de calç i fang per tal de fer el canal impermeable i poder transportar l'aigua fins a un dipòsit on a partir d'aquest es distribuïa l'aigua per la ciutat. També van fer càlculs matemàtics per buscar el recorregut més curs i amb una mica d’inclinació perqué l’aigua circulés

Les seves dimensions, com ja he dit abans, El pont té una llargada de 217 m i una alçada màxima de 27 m, sense comptar la galeria de conducció de l'aigua, avui destruïda, que devia fer uns 2 metres més. Consta de dos nivells d'arcades sobreposades amb 11 arcs al nivell inferior i 25 arcs al nivell superior. Els arcs tenen una amplada de 6,30 m, una alçada de 5,70 m i una gruixària d'1,86 m.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com