ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La llibertat guiant el poble


Enviado por   •  13 de Abril de 2015  •  1.028 Palabras (5 Páginas)  •  285 Visitas

Página 1 de 5

La llibertat guiant el poble

Fitxa tècnica.

Títol: La llibertat guiant el poble

Autor: Eugène Delacroix

Cronologia: 1830

Estil: Romàntic

Localització: Museu de Louvre(París)

Tècnica: Oli sobre tela

Dimensions: 2,60 x 3,25 m

1-Comentari pre-iconografic.

En aquest quadre podem veure diferents persones aixecant armes, al mig de l'escena del quadre podem veure a una dona la qual té els pits descoberts i en una mà té un fusell i en l'altra té una bandera republicana Francesa, al terra d'aquesta hi trobem morts, al costat d'aquesta podem veure a un nen petit que té dues armes a les seves mans, darrera de la dona hi ha molta gent la qual aixeca les seves armes i que a més miren a aquesta dona. Darrera d'ells podem veure un gran nuvol de fum que cobreix una part de la ciutat, a la dreta del quadre podem observar l'únic tros de la ciutat el qual no esta cobert per aquest fum, a la part inferior d'on esta aquest tros de ciutat pintada podem veure dues fustes les quals ens indiquen el dia en que va ser pintat el quadre i a més el nom de l'autor que va pintar aquest quadre. Pel que fa la vestimenta dels personatges podem veure a la dona que es troba a la part central del quadre amb un vestit groc, el nen porta una camisa i una armilla a més d'una bossa que té posada, a l'altra costat un home ben vestit amb un barret.

2-Comentari

- Descripció de la tècnica.

El suport utilitzat en aquest quadre és la tela, el procediment que decideix utilitzar l'autor en aquest quadre és l'oli, l'eina utilitzada per pintar aquest quadre va ser el pinzell i el tipus de pinzellada és la solta i ondulada.

3-Comentari formal.

- La línia.

Delacroix dóna més importància a la línia corba perquè així pot fer ressaltar la figura principal de l'escena, el tipus de traçat és acurat.

-Els colors.

Cromàticament, l'obra està dominada per tonalitats fosques i ocres, però en diferents parts de l'obra podem veure d'utilització de color primaris com són el blau, vermell i el groc els dos primers per representar la bandera republicana Francesa i l'últim per pintar el vestit de la dona i fer-la destacar sobre els altres personatges, sobre aquest color hi ha una lluminositat artificial posada per l'artista expressament per fer ressaltar aquest colors, aquest colors tenen un simbolisme en el cas del vermell, blau i blanc podem veure que apareixen en diferents zones del quadre, l'autor juga amb aquest simbolisme per representar la bandera republicana, si ens fixem en el personatge que és troba sota la dona podem veure que el colors que porta, són els colors de la bandera Francesa republicana.

- La llum.

Es veu il·luminat el centre on està representada la llibertat. llum violenta i irreal, teatral, ve com d’un focus , la llum que il·lumina el centre del quadre té precisament aquesta funció, és adir, vol ressaltar aquest tros del quadre,ja que és on la dona que representa la llibertat està guiant al poble Francès

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.2 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com