ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Condorcet


Enviado por   •  10 de Octubre de 2013  •  262 Palabras (2 Páginas)  •  208 Visitas

Página 1 de 2

La idea principal del text és el dret de tots els ciutadans a tenir llibertat i igualtat.

En aquesta primera memòria, Condorcet, fa un repàs sobre els principis d’igualtat evocant les formes de desigualtat que produeix una instrucció deplorable o una falta d’instrucció.

El principal objectiu que Condorcet mostra en la seva primera memòria és formar a ciutadans que siguin capaços d’obtenir una visió crítica de la societat en la que viuen, i de reivindicar i exercir els seus drets fent complint, per altra banda, les seves obligacions com a ciutadà, per evitar que la societat sigui ignorant.

Condorcet parla del fet que la instrucció pública hauria de facilitar que el ciutadà pogués accedir a les professions depenent dels talents i les capacitats individuals. Aquesta instrucció pública podria permetre progressar i beneficiar la igualtat entre els individus.

La instrucció també ha de ser un mitja per afavorir el raonament, la perfecció de l’espècie humana, la felicitat individual del ciutadà i millorar la satisfacció personal.

Condorcet parla de donar les mateixes oportunitats a tots, d’aquesta manera s’equilibra així les desigultats que la pròpia naturalesa ha atorgat, com és la pobresa, l’educació privada, etcètera.

Les últimes pàgines de la primera memòria les dedica a explicar la instrucció en les dones. Condorcet argumenta que la instrucció en les dones és un dret d’elles i contribueixen en beneficis socials.

Condorcet acaba la memòria amb una conclusió on aconsella dels perills que la hipocresia i la corrupció suposen per una societat ignorant. Conclou dient que l’única manera de gaudir d’una pacífica llibertat i reduir la corrupció és difonent les llums.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com