ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Corea


Enviado por   •  6 de Septiembre de 2014  •  Síntesis  •  407 Palabras (2 Páginas)  •  139 Visitas

Página 1 de 2

Corea

L’origen del conflicte

El resultat de la 2ª Guerra Mundial va ser la derrota del Japó. El territori es va dividir per el paral•lel 38, el nord de Corea va ser ocupat per els russos i el sud per els americans. A Corea del nord havia una dictadura comunista. Stalin va envair Corea del Sud.

Països intervens:

Corea del Sud i Nord, Estats Units, l’URSS i Xina.

Fets a remarcar:

Els americans s’oposen a la invasió i intenten expandir cap al nord però els xinesos actuen al costat de Corea del Nord. Els americans volen fer un bombardeig al nord però la URSS manifesta la intenció de no intervenir en el conflicte, per això Truman es destituït.

Final del conflicte:

El conflicte es va acabar amb la pau de Panmunkom que va consolidar la divisió de les fues Corees.

Vietnam

L’origen del conflicte

Els francesos volien la seva independència i van abandonar la regió. A la conferencia de Ginebra de 1954 va dividir Vietnam en dos, el Nord i Sud. Indoxina nord era comunista amb el recolze de la URSS i Indoxina sud tenia un govern liberal democràtic recolzat per Estats Units. Vietnam del Sud es nega a fer unes eleccions on havia la possible reunificació i Vietnam del Nord envia tropes per conquerir-la. Els comunistes del Vietnam del Sud funden el Vietcong que dona suport a l’ofensiva del nord per aconseguir la reunificació.

Paisos intervinents:

Vietnam Nord/Sud , Estats units, URSS

Fets a remarcar:

Vietnam del Nord ataca al Sud a través d’una població organitzada en guerrilles que utilitzava la guerra química. L’ofensiva del têt. Els americans es retiren. Després del Acord americà es retira. La guerra va durar vint anys.

Final del conflicte:

Al 1975 es signa l’Acord de París on es concreta un alt al foc i el final de l’ajuda militar dels Estats Units. Unifiquen tot el territori sota un govern comunista.

Cambodja

L’origen del conflicte:

Cambodja te un enfrontament ideològic important i un conflicte intern greu que s’aguditza amb el suport militar de es dues parts enfrontades que eren: la URSS comunista i el govern militar pro americà. Es creen els khmers rojos que era comunista i inicien una guerra de guerrilles contra el govern militar americà.

Països intervinents:

URSS, Indoxina, Estats Units.

Fets a remarcar:

Els khmers rojos van ocupar la capital de Cambodja al retirar-se els americans del Vietnam. Van implantar una dictadura sagnant que va provocar la mort de més d’un milió de cambodjans.

Final del conflicte:

Una invasió vietnamita va deposar el khmers rojos del poder.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com