ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Cafe De La Granota Resum 3 I 4


Enviado por   •  4 de Febrero de 2014  •  353 Palabras (2 Páginas)  •  770 Visitas

Página 1 de 2

Altar de Zeus a Pèrgam

Catalogació

Nom: altar de Zeus a Pèrgam.

Arquitecte: desconegut.

Cronologia: 188 a.C.

Localització actual: Pergamonmuseum a Berlín.

Estil: grec-hel • lenístic.

Material: marbre.

Sistema constructiu: arquitravat.

Dimensions: 36,44 x34, 29 m.

Està dedicat Zeus i Atenea que lluiten contra els gegants. Rememora el fris del Partenó i això es deu a la voluntat dels reis de Pèrgam de convertir-se en hereus de l'esperit atenès.

Anàlisi formal

Elements de suport i elements suportats. Tenia unes proporcions gegantines. S'aixeca sobre un enorme podi rectangular-gairebé quadrat-molt alt i tenia una escala frontal. A la part superior del podi s'aixecava una columnata jònica en forma de U. Existia desproporció entre la mida molt més gran del podi que el de la columnata.

Espacio interior y exterior

Exterior: No es conserva l'altar complet, només la façana pel que es coneix únicament per les descripcions. Destaca el magnífic fris amb relleus alt relleu-de 100 m. de longitud i de 2,5 m. d'alçada. Són molt característics de l'art hel • lenístic per la seva expressivitat i dramatisme, el barroc traçat dels plecs de la roba i les expressions facials violentes i de por dels vençuts.

Interior: patitancat on es localitzava l'altar.

Estil. Grec-hel.lenístic: monumentalitat en l'arquitectura i teatralitat, patetisme i expressionisme en les escultures.

En l'obra van treballar 40 escultors que van unificar el seu estil creant el que es coneix com "la segona escola de Pèrgam".

Interpretació

Funció. El rei de la dinastia atálida Eumenes II va fer aixecar aquest monument a Pèrgam, capital del seu regne, per commemorar les seves victòries enfront dels seus enemics. L'altar servia de culte i per agrair a Zeus la seva protecció.

Contingut i significació. A la Gegantomàquia, Atenea agafa pels cabells al gegant Alcioneu per aconseguir aixecar els seus peus de la terra i així vèncer. La mare del gegant, Gea, demana pietat a la deessa, però està no cedeix i és coronada per la Victòria. Zeus, combat contra els gegants costat a Atenea.

El rei de Pèrgam pretén assimilar-se a Zeus i busca la protecció de Pales. El fris commemorava la victòria

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com