ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Canvi tècnic De La Revolució Industrial: Trets, Causes, I Efectes Principals.


Enviado por   •  3 de Mayo de 2014  •  712 Palabras (3 Páginas)  •  370 Visitas

Página 1 de 3

Podem dir que la Revolució Industrial va ser un pas molt important per al mon. Aquesta revolució es va produir en els segles XVIII i principis del XX. Primerament es va localitzar en Anglaterra i més endavant es va produir als Estats Units i Europa. Una de les principals característiques es que es va passar d'una economia basada en el treball artesanal a un treball en el que participaven màquines i com a conseqüència un gran creixement ràpid de la producció.

Des del Neolític es van produir dos Revolucions: l'agrícola i la industrial. Aquesta última es va produir a partir dels invents de màquines com la de vapor o l'impremta. Com dos d'aquests invents no anaven a transformar una societat? Aquesta societat de finals del segle XVIII i principis del segle XIV estaven acostumats als treballs artesanals i agrícoles. Aquestes innovacions els va prendre per sorpresa ja que era un canvi gran: de treballar en un local petit, a mà, en el camp a passar a treballar en una enorme fabrica en la que cadascú tenia una funció (divisió de treball) i que a més a més alguns processos tenien l'ajuda de la màquina de vapor. Aquests canvis, el que van fer va ser poder trencar amb una gran barrera que no permetia a la població dels segles anteriors superar i que fia que el creixement que tenien fora lent: la Gran Divergència. Sincerament, com passa en l'actualitat aquest canvi era d'esperar. Estava clar que desprès d'un procés en el que l'economia es trobava estancada i es basava en l'agricultura algun invent per tal de millorar en l'agricultura( per exemple) s'anava a produir. Però aquest invent és va produir en la mineria. Parlant de la Gran Divergència em ve al cap Anglaterra, que va ser el primer país en eixir d'aquesta trampa i va fer canviar algunes costums com la de que el comerç marítim pesarà del Mediterrani al Atlàntic, per tant va produir canvis que van afectar de manera directa a la Revolució Industrial.

Però cal deixar clar que aquesta Revolució Industrial no va sorgir d'un dia pa l'altre i a més aquests canvis es van anar produint de manera progressiva i més d'una situació tan important com va ser eixa. Primerament va començar a Anglaterra i mes endavant a Europa i Estats Units.

Hem de tenir en compte que el món venia d'una economia dependent de l'agricultura i que ara pasava a dependre de grans industries que dividien el treball i que rebien l'ajuda de maquines. Tot una novetat. Es com per exemple l'introducció dels telèfons mòbils o l'Internet; deixen a la població "en la boca oberta" per aquesta innovació. I al dia següent de l'eixida en el mercat tot el mon no contractà Internet ni es va comprar un mòbil. Aquest canvi va tardar uns anys inclús una dècada a tirar endavant i ser empleat per la majoria de la població.(Està clar,que el canvi o pas a

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com