ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Sexeni Democratic 1868-1874


Enviado por   •  22 de Enero de 2015  •  384 Palabras (2 Páginas)  •  226 Visitas

Página 1 de 2

EL SEXENI DEMOCRATIC 1868-1874:

El general Prim s’embarca a Cadis acompanyat per dos politics amb Zorrilla i Sagasta, on hi ha una revolució coneguda com la Gloriosa on el general Serrano arriba per al ajudar-los, i la revolució es comença a expendre per tot Espanya. 10 dies després del pronunciament de Topete es lliura una gran guerra contra els fidels de Isabel II i la tropa dirigida per Serrano.

Isabel II parteix a l’exili a França. I apareix un nou liberalisme.

Espanya te Cuba, Filipines i Puerto Rico tot i que Cuba comença a pensar en la seva independencia.

Durant aquet temps conivieixen els Anarquiestes i Marxista i al 1869 es reconeix el bot a tots els espanyols majors de 25 anys.

M’entres tant a Cuba lliuren els esclaus per aprofitar a que s’uneixin a l’exèrcit i tenir un gran exercit militar, així l’exèrcit espanyol comença a reclutar militars (els quals només els que no podien pagar una gran quantitat de diners i havien de anar a la guerra que duraria 10 anys).

La constitució del 1969:

El juny del 1869 es crea una nova constitució, proclama la sobirania nacional, el sufragi universal i la proclamació emfàtica dels drets de l’home, i tenir el monarca que reina però no governa.

El regnat de Amadeo de Saboya

El general prim busca un rei i es decideix per Amedeo de Saboya fill del rei de Itàlia, la proposta es acceptada i Amadeo de Saboya es proclama rei d’Espanya al 1870 (primer cop que el monarca es escollit democràticament).

Assassinen al general Prim i això resulta un gran problema per Amadeo de Saboya. Amadeo de Saboya renuncia al seu regnat i marxa al 1873. Al 1872 va entrar Carles VII per dirigir la nova guerra Carlsita que ja estava en marxa.

El sexeni democrátic (1868-1874)

El congres i el senat proclamant la república. Les corts escolleixen a Figueres per precedir el primer govern de la república, 4 mesos després dimiteix. Després Francesc Pi i Maragall (caiguda al 2n mes), Nicolás Salmerón (dimiteix perquè no vol firmar la pena de mort) i Emilio Castelar. Hi ha una gran inestabilitat política, continua la guerra de Cuba i la aparició del moviment cantonalista.

El cop d’estat de Martinez Campos de riba la república i marca el fi de la vida de la revolució del 1868.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com