ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Filosofia


Enviado por   •  3 de Febrero de 2015  •  391 Palabras (2 Páginas)  •  136 Visitas

Página 1 de 2

L'Ars Amatoria és un poema escrit per l’autor Ovidi. És un llibre didàctic que pretén ensenyar l'art de seduir i la manera de comportar-se en la vida de parella. Té un to molt humorístic i irònic, com també alguns passatges on critica la societat del seu temps .

L'obra està distribuïda en tres llibres, els dos primers van destinats als homes, i el darrer a les dones. Aquest primer llibre comença amb una definició del concepte d'art, basada en la pròpia experiència de l'autor, seguidament l'autor ens explica on trobar les dones, és a dir, els millors llocs per anar : el teatre, el circ, el fòrum. Després a la part central del llibre, se'ns mostra com s'ha de seduir una dona, primer es recomana confiança a l'home, ja que totes les dones són aconseguibles, segueix donant consells per a la seducció, com ara que l'eloqüència també es molt útil, que als homes els escau una bellesa descurada que a les dones els agrada ser forçades i que l'home sempre ha de ser el primer qui porti la iniciativa.

A continuació en el llibre segon ens explica com mantenir l'amor de la dona seduïda. Un dels primers consells que dona es que cal cultivar l'esperit, ja que la bellesa física es efímera, i continua dient que ell dona consells per als pobres no per als rics, ja que aquests ho tenen molt fàcil perquè poden oferir regals , el segon consell és al guanyar-se la confiança dels criats, cal lloar els encants i els vestits de l'estimada, cal fingir preocupació quan aquesta estigui malalta. En acabar aquest llibre s’auto proclama mestre d'amor.

L’ últim llibre comença amb una reflexió sobre la conveniència d'instruir les dones en l'art de l'amor. Alaba les dones, ja que el seu amor és més ferm i durador que els dels homes, després dona uns consells sobre l'aparença externa: pentinats, vestits i sobre petites arts que aquestes han de dominar com són riure, plorar, parlar, ballar. També aconsella les dones tenir estil a l'hora d'escriure cartes, tenir bon caràcter i no ser gaire avaricioses a l'hora d'exigir regals , ja per acabar, l'autor ens adverteix del perill de la gelosia i com a punt final, Ovidi demana a les dones que també el reconeguin com a mestre en l'art de l'amor. “Nasó ha estat el meu mestre.”

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com