ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Geografia


Enviado por   •  18 de Mayo de 2014  •  655 Palabras (3 Páginas)  •  150 Visitas

Página 1 de 3

1. ELS INTERCANVIS DEL MÓN D’AVUI

El volum creixent de la producció i del consum comporta un intercanvi molt actiu de mercaderies i serveis. Aquest intercanvi, crea un mercat.

-Mercats concrets: s’hi exposen mercaderies i es comercialitzen.

-Mercats abstractes: es negocien mercaderies abstractes que responen a unes característiques tipificades, com la borsa de valors.

Característiques del comerç

-Forta concentració de demanda en zones urbanes i industrials

- Especialització creixent del comerç

-Augment notable del volum total dels intercanvis, perquè es comercia amb tota mena de productes, és una activitat global

-Creació d’estudis sobre el tema del comerç per tenir més coneixement a fi de desenvolupar la logística de les empreses.

-Diferents intermediaris

-Creació grans empreses comercials.

El creixement del sector comercial

L’expansió dels intercanvis internacionals ha estat extraordinària a causa de dos factors:

-La liberalització del mercat

-Les noves tecnologies

2. LES CARACTERÍSTIQUES DEL COMERÇ INTERIOR

El comerç interior espanyol es caracteritza per la seva dualitat, coexisteixen gran nombre de petites i mitjanes empreses al costat de grans empreses comercials. Els canals de comercialització generen el 10 % de valor afegit total i el 16% de l’ocupació.

Els béns d’equipament no requereixen intermediaris perquè les instal.lacions industrials i varis es produeixen per encàrrec. Sovint es produeix el lísin, on es lloga la maquinària i hi ha la possibilitat de compra i el rènting, que inclou el manteniment i l’assegurança del material.

Els canals de distribució dels béns de consum varia: si són aliments frescos exigeix una comercialització ràpida, amb una llarga cadena intermediària, amb una alta càrrega del preu inicial. Si son aliments de consum durable s’utilitzen els supermercats i els hipermercats, ofereixen marques blanques, exposen àmplies gammes de productes... Sovint la implantació de grans superfícies significa el tancament de petits comerços.

Distribució del comerç interior al territori

La distribució del comerç interior depèn bàsicament del grau del desenvolupament econòmic, l’existència d’un mercat de consum ampli , com la disponibilitat d’una xarxa de transport eficient. Catalunya, Andalusia, Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana destaquen en el pes de les empreses espanyoles.

Jerarquies urbanes i les àrees comercials

L’economia i la geografia s’interessen per coneixer les arees comercials.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com