ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LA BALSA DE MEDUSA


Enviado por   •  22 de Octubre de 2011  •  304 Palabras (2 Páginas)  •  686 Visitas

Página 1 de 2

La balsa de medusa

Durant el trajecte cap a les costes de la colònia francesa de St. Louis (Senegal), el barco "La Medusa" se queda encallat en un banc d'arena a més de 50 milles de la costa. La carència de bots salvavides suficients per a tota la tripulació i el passatge, obliguen a construir una enorme bassa que se sobrecarrega amb 149 persones que ja no cabien en els bots salvavides. En un principi s'intenta remolcar la bassa amb la resta dels bots salvavides, però les grans dimensions de la mateixa ho impedixen. A instàncies de les autoritats civils i el passatger d'alt llinatge que es trobaven a bord dels bots, el capità ordena tallar els caps de remolc abandonant la bassa a la seua sort, deixant a la deriva a 149 tripulants.

Dos setmanes després, la bassa és localitzada per un navili francés. Només quedaven a bord 15 persones vives en condicions deplorables. Posteriorment els supervivents del naufragi van acusar d'abandó als aristòcrates que componien l'oficialitat, podent a més relatar la traumàtica experiència que va suposar romandre prop de 15 dies en una bassa improvisada, havent de recórrer al canibalisme per a poder sobreviure. A causa de la pressió popular i a la commoció que va suposar este drama per a la societat francesa, Lluís XVIII es va veure obligat a instigar un juí militar contra el capità de "La Medusa" qui va resultar condemnat per negligència i abandó de la tripulació.

El naufragi de la Medusa va suposar un autèntic xoc per a l'opinió pública francesa, de manera que l'obra ha de ser situada dins de l'escenari polític, perquè l'escàndol que va suposar l'abandó a la seua sort de gran part de la tripulació per l'egoisme de l'oficialitat aristocràtica arribaria fins a l'extrem de convertir-se en un símbol de denúncia de la corrupció borbònica.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com