ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Voz Dormida


Enviado por   •  6 de Abril de 2014  •  441 Palabras (2 Páginas)  •  1.060 Visitas

Página 1 de 2

Deures historia:

pagina 292

1.Interpreta els mapes.

a )Identifica el color que correspon en cada mapa a la zona insurrecta i a la zona republicana.

La zona insurrecta correspon al color blau, en canvi, el color vermell correspon a la zona republicana.

b) Indica la data de cada mapa i ordena'ls cronològicament.

El primer mapa correspon a l'any 1936, representat a la fila superior a l'esquerra. El segon mapa amb data a l'any 1937 apareix a la fila superior a la dreta. El tercer mapa correspon a l'any 1938 i esta representat a la segona fila a l'esquerra. Per últim el mapa amb la data 1939 apareix a la segona fila a la dreta.

d) Identifica les batalles que hi a indicades als mapes amb un símbol i descriu breument les grans operacions militars que s'indiquen als mapes i explica com es van dur a terme.

2.Defineix o explica.

• Alzamiento Nacional : es el nom amb el que els sublevats contra el govern de la Segona República Espanola i, posteriorment, el govern franquista denominaren al pronunciament que es va produir entre el 17 i el 18 de juliol de 1936 i el seu fracás va portar a la Guerra Cívil Espanyola.

• Trezte Punts der Negrín: on es proposava les condicions per al cessament de la lluita armada, però foren rebutjades per Franco.

Col•lectivitzacions: El decret de coŀlectivitzacions i control obrer va ser un dels objectius del govern de la Generalitat de Catalunya arran de l'inici de la guerra civil espanyola que va fixar les bases d'una socialització de l'economia per la qual els treballadors participaven directament de la gestió de les seves empreses i, a més, indirectament, de l'organisme regulador de l'activitat econòmica a través de l'elecció de delegats en el Consell d'Economía de Catalunya.

• Fets de Maig: Els Fets de maig del 1937 foren els enfrontaments que succeïren entre el 3 i el 7 de maig de 1937 a Barcelona entre les forces d'ordre públic de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de milicians del PSUC, de la UGT i d'Estat Català, contra milicians de la CNT i la FAI, amb el suport del POUM.

• Internacionalització del conflicte: coneixement i ajuda de la resta d'Eurpa amb el conflicte civil.

• Acord de Munic: per mitjá del qual Gran Bretanya i França reconeixien l'ocupació dels Sudets duta a terme per Hitler i claudicaven davant l'expansionisme nazi.

• Decret d'unificació: fou un Decret promulgat el 19 d'abril

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com