ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Precedents: Imperi Romà


Enviado por   •  9 de Diciembre de 2022  •  Tareas  •  842 Palabras (4 Páginas)  •  46 Visitas

Página 1 de 4

Precedents:

Imperi Romà:

L'ordenament jurídic que va regular les activitats dels ciutadans de L´Imperi Romà a l´any 753 a. C. Són uns fonaments que s'han mantingut vius al llarg dels segles. Primer, a través de la seua inclusió en els textos jurídics germànics i, després, com a part del “Ius Commune” (dret comú) i dels diversos drets nacionals, servint de base no sols per al desenvolupament de la legislació civil de gran part d'Europa, sinó també per al desenvolupament de múltiples institucions i principis de dret públic com la separació de poders, la regulació dels béns públics, l'organització administrativa, la urbanística, etc.

Imperi Carolingi:

Va ajudar a expandir el Cristianisme per Europa Occidental entre els segles VII i IX. Carlemany va ser el primer emperador d'una Europa totalment unida després de la caiguda dels romans. Va establir un imperi de profundes i importants reformes econòmiques, educatives, polítiques i culturals.

Projecte imperial de Carles V:

Carles V, al segle XVI, va heretar uns territoris immensos i molt heterogenis i pensava que, com Emperador, es devia al conjunt de la Cristiandat i que devia mantenir Europa unida perquè es considerava el cap polític de la Cristiandat mes que del territori.

El Projecte Napoleònic:

Va ser un fet històric de la modernitat, hereu i continuador dels ideals revolucionaris que buscaven expandir-se al llarg d'un imperi europeu i instaurar reformes en el pla polític, econòmic i social, amb igualtat ciutadana, drets laborals, separació entre l´església i l´estat, etc.)

El Projecte de Hitler:

Va ser un pla secret nazi de genocidi i neteja ètnica, concebut per a ser realitzat en els territoris ocupats per Alemanya a l'Europa de l'Est durant la Segona Guerra Mundial amb la finalitat de expandir Alemanya cap a l'est.

L´Erasme de Rotterdamm:

Va ser filòsof humanista, filòleg i teòleg cristià.

L'U.E. agafà el seu nom per a crear un pla de gestió de diverses administracions públiques que secunda i facilita la mobilitat acadèmica dels estudiants i professors universitaris dins dels Estats membres de l'Espai Econòmic Europeu, Suïssa, Macedònia del Nord i Turquia.

Mazzini:

L'Ànima d'Itàlia, va ser un polític, periodista i activista italià que va lluitar per la unificació d'Itàlia.

Va crear associacions internacionals com La Jove Europa, La Lliga Internacional dels Pobles i l'Aliança Republicana Universal, va tindre la clarividència d'establir les bases d'un pensament Europeista que, moltes dècades després, vindrà desenvolupat amb èxit pels pares fundadors de la Comunitat Europea.

Churchill:

Va ser Primer Ministre Britànic, a mes de un líder visionari i inspirador per a la creació de la Unió Europea, el seu ideal era tindre una Europa pacífica, unida i pròspera.

El moviment federalista europeu:

Moviment polític i social que advoca per una estreta coordinació entre els països europeus compartint les seues sobiranies nacionals i perseguint la creació d'un estat europeu de model federal. (Una federació és una agrupació d'estats lliures i sobirans institucionalitzats per entitats socials relativament autònomes) l'objectiu de les quals és crear una Federació Europea d'Estats membres voluntaris de la Unió Europea amb candidats triats d'Europa.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.7 Kb)   pdf (70.5 Kb)   docx (199.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com