ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

REVOLUCIÓN MEXICANA


Enviado por   •  3 de Abril de 2015  •  416 Palabras (2 Páginas)  •  203 Visitas

Página 1 de 2

Quines etapes va tenir el conflicte i quines en van ser les característiques?

Després de l’Atemptat de Sarajevo va començar la Primera Guerra Mundial, a continuació va començar la guerra de moviments al 1914 (Batalla del Marne i al front oriental l’ofensiva russa), després la guerra de posicions de 1915 a 1916 (Batalla de Verdun i al front oriental la ofensiva austroalemanya), la crisi del 1917 (Rússia abandona la guerra i els Estats Units entren) i, finalment, l’etapa final de la guerra al 1918 (al front oriental triomfen els aliats i els imperis austríacs i turcs demanen l’armistici).

Per finalitzar es varen firmar diferents tractats de pau (Tractat de Versalles, creació de la Societat de Nacions).

Aquesta guerra es caracteritza per la seva gran extensió i duració, per la movilització general, per la importancia de la propaganda i pel sofisticat armament que tenien (armes químiques, tancs…)

Quines conseqüències polítiques, econòmiques i socials va comportar la Primera Guerra Mundial?

Les conseqüències polítiques varen ser: la transformació del mapa polític mundial, la destronació de les dinasties dels grans imperis (a Rússia, els Habsburg d’Àustria i a Alemanya i a Turquia va ser abolit el soldanat, la democràcia anava guanyant terreny i a quasi tota Europa es va implantar el sufragi universal masculí (a molts països també s’implantà el vot femení).

Les conseqüències econòmiques varen ser: la pèrdua de l’hegemonia europea en l’economia mundial i l’empobriment dels països bel·ligerants, l’endeutament de tots el països (prèstecs de guerra), els Estats Units varen ser els grans beneficiaris de la guerra juntament amb el Japó.

Les conseqüències socials varen ser: el creixement de rics gràcies als beneficis del negocis de la guerra, l’hegemonia colonial europea va començar a ser contestada i l’emancipació femenina va ser una de les grans qüestions del món d’entreguerres.

UNITAT 7. LA REVOLUCIÓ SOVIÈTICA I L’URSS (1917-1941)

PÀGINA 155

Sintetitza.

Per què va esclatar la revolució del 1905 i quins canvis va comportar?

La revolució del 1905 va esclatar perquè a conseqüència de la guerra russojaponesa (1904) motivada per l’influència a l’Extrem Orient, la penúria econòmica es va agreujar. Ja que l’agitació social i política, durant el regnat de Nicolau II, va augmentar a causa de l’augment de la corrupció a la cort i de les males condicions de vida. Així va esclatar aquest moviment revolucionari que anava en contra de l’opressió tsarista i les injustícies socials, demanant així unes millores en les condicions

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com