ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

SEGUNDA GUERRA MUNDIAL


Enviado por   •  9 de Mayo de 2013  •  3.602 Palabras (15 Páginas)  •  414 Visitas

Página 1 de 15

SEGONA GUERRA MUNDIAL

CAUSES

La inestabilitat que va generar el T. Versalles, la Crisi del 29, l'expansionisme nazi i la inoperància de les democràcies occidentals que van ser incapaços de frenar-ho van ser entre altres els desencadenants del conflicto.

1933 acces Hitler al poder. Alemanya abandona la SDN amb Japó

1935-alemanya lleva a cabo la Annexio del Some,crear una força aérea.

Març 1936 s’inicia la remilitarització de Renània.

Hitler havia inflingit el tractat de Versalles i les democracies no van saber respondre.

-FEBLESA DE LES DEMOCRÀCIES:

La guerra civil aproxima a Hitler i Mussolini,que ajuda a endurecer la alianza política i ideologica del bloc feixista.

1936 se crea un EIX entre Berlin y Roma.

Japon i alemanya hacen el PACTE ANTIKOMINTERN contra L’URSS i mes tarde es van unir Italia feixista dictadura ongaresa i espanya.

Les democracies fan una política de no-intervenció.

GB( CHAMBERLAIN) no opossicio amb l’accio nazi porque creianque no iban a expandirse i fa una política D’APAIVAGAMENT amb Alemanya.

ESCLAT DE LA GUERRA

-Alemanya invaeix la majoria d’europa,pero l’esclat de la guerra comença amb l’expansionisme de Polonia la cual tenia aliac¡nces amb França i Gb i Hitler era conscient d’aixó i per aixo va fer un acercament tactic amb URSS per a conseguir la neutralitat militar per si hi havia conflicto occidental.

-Soviètics preocupats per l’avanç alemany i l’aillament de paisos occidentals va significar la no ajuda d’aquestos i Stalin va fer el PACTE GERMANOSOVIETIC per a la no-agressio( agsot 1939)

-Invasio nazi a Polonia començar a partir de la reclamacio que feu Hitler de DANZING,la ciutat habitada per alemanys.

-El dia 3 França i GB van declarar la guerra a Alemanya-2GM

DESENVOLUPAMENT DE LA GUERRA

-Invasió Polonia: aparició “GUERRA RELLAMP”,un nou tipus de guerra basat en la sorpresa i la rapidesa de moviments de l’exércit Alemany –Wehrwatch.La finalitat era destruir a l’enemic i provocar la devastacio de les seues infraestructures.En tres setmanes van a arribar a Varsovia i la va quedar dividida: una part se une al Reich i l’altra forma un govern pero bajo dominio nazi.

-Los nazis tenien el punt de mira en Europa septentrional per la seua importacioa militar com a base aeronaval i económica.L’industria alemanya necesitaba ferro de Suècia.

-Dinamarca i Noruega conquistades-GB no pudo ajudar i Va provocar la dimisio de Chamberlain i la formación de un govern d’unitat nacional presidit per CHURCHILL en maig de 1940.

-nuevo objectiu Alememanya:frança i va haver una ofensiva per els paisos baixos i belgica(ocupats en 48 h)

-Tropes francobritaniques sorpresas i encerclades i evacuades per la platja de Dunkerque.

-Mussolini va entrar en la guerra el 10 de juny i es va unir a les operacions nazis.El nou cap de govern el mariscal Pètain solicita l’amnistici el 22 d’aquell mes es va fr¡irmar.L’ocupacio va dividir França en duez zones:zona nord,sota el domini directe dels nazis i la zona sud,un estat titellada col•laboracionista d’alemanya sota l’autoritat de Pètain amb capitala Vicky.

LA BATALLA D’ANGLATERRA I LA GUERRA DEL DESERT

En el verano de 1940 sólo Gran Bretaña constituía un peligro para la expansión alemana. Hitler decidió entonces llevar a acabo la BATALLA D’ANGLATERRA, que preveía la ocupación por mar de la isla precedida por un ataque aéreo. En agosto se iniciaron los intensos bombardeos de la aviación alemana, la Luftwaffe, sobre objetivos militares y núcles urbanos (Coventry, Londres...) hasta que la aviación brittánica, la RAF, consiguió repeler la agresión. Mientras, el cerco marítimo alemán sobre el archipiélago tampoco consiguió doblegar la resistgencia inglesa, que contó con la ayuda de Estados Unidos, regularizada desde marzo de 1941. Hitler se vio frenado por primera vez y tuvo que renunciar a la invasión.

Al mismo tiempo, en el norte de África se abrió un nuevo frente de guerra. Las tropas italianas atacaron Egipto (de septiembre de 1940 a febrero de 1941), entonces protecotrado británico, con el fin de controlar el canal de Suez, vital para el transoporte de pétroleo. Su fracaso comportó la intevención del recién creado Afrikakorps alemán, dirigido por el mariscal Rommel, que penetró en Egipto (1941) y consiguió doblegar a las tropas británicas en la llamada guerra del Desierto. Pero una contraofensiva británica, encabezada por el general Montgomery, consiguió frenar a las tropas alemanas en El Alamein (noviembre de 1942). Pocomo más tarde, un ejército conjunto aliado desembarcó en el África francesa y venció definitivamente a Rommel en Túnez (mayo de 1943). Así, el norte de África se perfiló como plataforma para la invasión aliada de Italia.

LA CAMPANYA CONTRA L’URSS

Desde verano de 1940, y a pesar del pacto firmado en agosto de 1939, Hitler preparaba la operación Barbarroja para invadir la URSS. Pero la fracasada ocupación de Grecia (octubre de 1940) por parte de Mussolini ante la fuerte resistencia helénica, desplazó hacia el Este y los Balcanes la atención de Hitler, que transformó Hungría, Rumania y Eslovaquia en Estados satélites a finales de 1940. Bulgaria siguió el mismo camino en marzo de 1941.

En Belgrado, una fuerte revuelta, el día 27 de aquel mes, depuso al gobierno, que estaba dispuesto a aliarse con Alemania mediante el llamado Pacto tripartito. La reacción nazi resultó brutal: Belgrado fue bombardeada y el 17 de abril Yugoslavia quedó ocupada y desapareció como Estado. Desde aquel territorio, Hitler atacó Grecia, cuyo ejército se rindió el 21 de abril de 1941. Días después, cayó Creta.

Con el camino expedito en los Balcanes, los alemanes iniciaron la campaña de Rusia el 22 de junio de aquel mismo año, 1941. Se pretendía la destrucción del régimen bolchevique, el sometimiento de los pueblos eslavos y una expansión territorial que permitiese la explotación de las riquezas (alimentos, minerales, petróleo...) de la URSS. El ataque se distribuyó en tres direcciones:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (22.8 Kb)  
Leer 14 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com