ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Cafè De La Granota


Enviado por   •  25 de Marzo de 2015  •  465 Palabras (2 Páginas)  •  158 Visitas

Página 1 de 2

2.- A El Cafè de la Granota s’esmenten poblacions amb els seus noms reals (Lleida, Fraga, Tortosa...), mentre altres (Vallperdiu...) són fruit de la imaginació de l’autor. Mira, després de consultar un atles o una enciclopèdia, de fer una llista amb els topònims reals i una altra amb els noms imaginaris per Jesús Moncada.

Són reals els topònims:

-Mequinença

-Lleida

-Monegres (Hosca)

-Terra Alta (Tarragona)

-Fraga

-Tortosa

-Cinca

-Ascó

-Miravet

Són imaginaris els topònims:

-Llampec

-Vallperdiu

-Sarroca

-Vallcoma

-Vidallet

3.- Alguns personatges, a més del vell Cristòfol, els trobem en diferents contes. Fes-ne la llista i indica quina professió tenen i en quins contes els trobem.

-Cristòfol: és el narrador. Apareix als contes “Un barril de sabó moll”, “Futbol de Ribera”, “Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana” i “Un enigma i set tricornis”.

-Maria Peris (àlies Gramola): és una xafardera. Apareix als contes “Un barril de sabó moll”, “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”.

-Miquel Dalmau (àlies la Clenxa): és barber. Apareix als contes “Un barril de sabó moll”, “Senyora mort, carta de Miquel Garrigues” i “Futbol de Ribera”.

-Manuel la Lloca: apareix als contes “Un barril de sabó moll”, “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”.

-Teodor de Peris: és apotecari. Apareix als contes “Un barril de sabó moll” i “L’assassinat del Roger Ackroyd”.

-Praxedes: és el propietari del Cafè de la Granota. Apareix als contes “Futbol de Ribera”, “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”.

-Tomàs Valldabó (àlies Tomasa la Torera): apareix als contes “Futbol de Ribera” i “Un enigma i set tricornis”.

-Honorat: és apotecari. Apareix als contes “Preludi de traspàs”, “Senyora mort, carta de Miquel Garrigues”, “Un enigma i set tricornis i “Amor fatal en decúbit supí”.

-Pere Sanses: és sabater. Apareix als contes “Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana” i “Un enigma i set tricornis”.

-Pere Savina: és el cunyat del Cristòfol.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com