ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

“El señor de las moscas” William Golding (en cat.)


Enviado por   •  12 de Mayo de 2023  •  Apuntes  •  661 Palabras (3 Páginas)  •  29 Visitas

Página 1 de 3

FILOSOFIA

“El señor de las moscas” William golding

Por: Noa León Marco

1 BATX A/B

15/05/2023

Índex

1. Idees principals de cada capítol

2. Resum de l’obra

3. Continguts filosòfics

4. Opinió personal

Idees principals de cada capítol

Capítol 1: “El toque de caracola”

Aquest capítol és una introducció a la novel·la on ens presenta a dos personatges clau. El primer es el Ralph i l’altre el Piggy, aquests, junt amb molts altres nens, han sobreviscut a un accident d’avió i es troben a una illa tropical on no hi ha cap mena d’autoritat, ni tan sols la presència d’un adult. Aquests nens, anaven a l’avió, escapant d’una guerra atòmica del seu país, a la qual cap adult havia sobreviscut. Davant aquesta situació, els nens han de trobar una manera d’organitzar-se per sobreviure, i decideixen nombrar a el Ralph, líder, escollit per votació. El Jack és un altre personatge que lídera un grup a part, “Els salvatges”, aquest, serà un grup que estarà en tensió amb la resta de la civilització.

Capítol 2: “Fuego en la montaña.”

El Ralph, decideix que s’han d’imposar unes normes. La més important deia que qualsevol persona que volgués parlar, hauria d’aixecar la mà, ell li donaria un cargol, i ningú el podria interrompre excepte ell. Una altra idea va ser fer senyals de fum per facilitar que el vaixells els trobessin i fossin rescatats.El Piggy era un nen tímid, gros i molt llest, al qual el grup dels salvatges marginava, ell va tenir la idea de fer la fogata amb les seves ulleres, fent que el sol, reflectís fent foc. Es van adonar que no eren capaços de fer-ho i van incendiar la muntanya on es trobaven, així van començar les baralles.

Capítol 3: “Chozas en la playa”

A aquest capítol comencen a debatre que es més important, la caça, com opinen el Jack i el seu grup o la construcció de refugis, com opinen el Piggy i el Simón. No arriben a un acord així que cada grup decideix dur a terme el que ells veien important. Mentre tant, es queixen de que la resta de nens no ajuden i es passen l’estona jugant. Per les nits, els nens petits, anomenats “peques” tenien por d’una “bestiecita” i per tant, el Simón va anar pel bosc i va trobar un refugi amb fruites.

Capítol 4: “Caras pintadas y pelo largo”

Els nens comencen a acostumar-se s la illa i a les seves tasques, menjar dormir i jugar, encara que el clima de l’illa no els-hi-ho posa fàcil. El Jack seguia amb la seva meta de caçar porcs per menjar, quan el Ralph va veure un vaixell al mar i va intentar fer senyals de fum un altre cop. Aquestes senyals

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)   pdf (47 Kb)   docx (9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com