ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resum Eneida


Enviado por   •  31 de Diciembre de 2021  •  Resúmenes  •  739 Palabras (3 Páginas)  •  95 Visitas

Página 1 de 3

Llibres I-IV: Eneas, príncep troià fill de Venus i d’Anquises, amb un grup de supervivents de la destrucció de Troia pels grecs, es dirigeix a Itàlia per fundar-hi una nova ciutat. Però, a l’alçada de Sicília, el seu estol és desviat cap a les costes d’Àfrica per una tempesta provocada per Juno, enemiga dels troians. Allà són acollits per la reina Dido, que ha fugit de Fenícia i ha acabat de fundar Cartago. En el palau de la reina, Eneas explica com va caure Troia per culpa del cavall de fusta ideat per Ulisses i el seu atzarós viatge fins a Cartago. Dido s’enamora d’Eneas per obra de Venus i, oblidant-se de la seva promesa de mantenir-se fidel al seu difunt marit Siqueu, intenta retenir Eneas. En un principi Eneas sucumbeix a un amor promogut ara també per Juno, oblidant-se de la seva missió, fins que, enviat per JúpiterMercuri la hi recorda. Malgrat els precs de Dido i els seus propis sentiments, Eneas es decideix a partir i Dido se suïcida, després de demanar al seu poble que guardi un odi etern als romans.

  • Llibre I

Després de set anys navegant pel mar, Eneas i els seus companys es veuen obligats a anar a les costes d’Àfrica, per culpa d’una tempesta provocada per la deessa Juno. Allà són rebuts per Dido (primera reina de Cartago), la qual després d’oferir-los un banquet, demana a Eneas que expliqui la seva història.

(a partir d’aquí fins el final del llibre III, són els fets reconstruïts x Eneas i narrats a Dido).

  • Llibre II

Eneas,  explica la caiguda de Troia per culpa de l’engany del Cavall; la seva fuga de la cuitat amb el seu pare Anquises, el seu fill Ascani i la seva dona Creüssa (qui desapareix tot i q més endavant apareix com un esperit que anima a Eneas a buscar una nova pàtria).

Així que, amb uns pocs sobrevivents comencen el seu viatge per buscar aquesta nova terra que el seu destí li ha reservat.

  • Llibre III

Eneas continua narrant els seus viatges: el seu pas per Tracia, Delos, Creta, les illes Estròfades (on lluita contra les harpies, monstres de cara de dona preciosa i cos d’ocell), Epir (on coneix Andròmaca, l’esposa d’Héctor), costes d’Itàlia (on mor el seu pare).

Finalment, acaba la història explicant com han arribat a les costes d’Àfrica.

  • Llibre IV

Després de la narració Eneas continua en la cort de Dido com a convidat. Dido s’enamora d’ell per obra de Venus i sembla que Eneas s’oblida del seu destí. Tanmateix, Júpiter envia al missatger Mercuri perquè recordi a Eneas el seu deure. Eneas obeeix i abandona Dido, qui es suïcida després de jurar eterna  entre Cartago i els futurs descendents d’Eneas (Cartago VS Roma).

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.3 Kb)   pdf (63 Kb)   docx (9.8 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com