ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resumen Robinson Crusoe 2a Parte


Enviado por   •  12 de Abril de 2015  •  822 Palabras (4 Páginas)  •  269 Visitas

Página 1 de 4

Resum 2a part Robinson Crusoe

Robinson Crusoe, amb 61 anys, portava 7 anys vivint amb la seva familia, envoltat de luxes i plaers. Tot i això, somiava cada nit amb l’ illa on va viure tantes aventures i en navegar. La seva esposa, que sabia el que li passava, li va dir que si tenia un impuls tant fort era cosa de la Providència i que ella no seria cap obstacle a l’hora de realitzar els seus somnis. Si calia, el podia acompanyar.

Pero Crusoe va decidir comprar una petita granja a Bedford i va viure uns anys immers en el treball i la naturalesa, fins que tràgicament la seva dona va morir.

Els pensaments de tornar a l’ illa van reaparèixer, i el 1693, quan el seu nebot va proposar-li fer un viatge per l’Orient i la Xina, i fent escala a la seva estimada illa, no s’ho va pensar. Li va dir que es quedaria i que a la tornada del viatge el podien passar a recollir, però com no era possible es van endur un petit vaixell que li permetria navegar quan volgues.

Durant el viatge es troben naufragis i complicacions que els fan canviar algun cop de ruta, però finalment, el 10 d’abril de 1695 arriben a l’illa. El Divendres va trobar el seu pare i es va tornar boig d’alegria.

Els espanyols havien fortificat l’illa per diversos conflictes amb els bàrbars, salvatges i els anglesos per això l’illa tenia una aspecte bastant diferent. Desprès d’explicar-li tot el que havien passat durant aquells anys colonitzant l’illa el van portar a la seva antiga casa, la qual havien conservat i millorat en alguns aspectes.

També li van narrar com van viatjar a les illes pròximes per aconseguir esclaus i servents i com els van repartir a l’illa, asignant esposes i ensenyant-lis a treballar.

Al poc temps van desembarcar a l’illa 5 o 6 canoes de salvatges caníbals, i es van ocultar. Però quan ja creien que havien marxat van trobar 3 caníbals que van fer presoners, i un va escapar.

Això va provocar que els salvatges caníbals tornèssin 2 vegades, i la última fou una gran tragèdia. Finalment van vèncer i la resta de salvatges que van sobreviure van ser colonitzats i repartits als terrenys de la illa allunyats dels refugis.

Desprès d’explicar-li la història, Crusoe va admirar la destresa amb la qual havien colonitzat l’illa, però creia que faltava una part essencial: evangelitzar-los.Els dies posteriors va repartir tot el que havia portat a l’embarcació, presentar els nous colons i construir més cases.

Finalment va començar l’evangelització a l’illa, i parlant amb el sacerdot van decidir que havien de casar a totes les parelles, per començar. Això faria que els homes reconeixessin els seus fills i no canviessin de dona quan volguessin. També feien sermons evangelitzadors per anar introduïnt poc a poc el cristianisme a tota l’illa i van començar a realitzar el bateig.

Mesos

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com