ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Sexualitat I Erotisme


Enviado por   •  28 de Diciembre de 2014  •  336 Palabras (2 Páginas)  •  232 Visitas

Página 1 de 2

SEXUALITAT I EROTISME

La poesia de Cavafis pot dividir-se en dos grans grups: la poesia històrica i la poesia homoeròtica. El tema escollit per a l' article monogràfic és la sexualitat i l' erotisme, així que em centraré en el segon tipus de poesia que Cavafis va desenvolupar al llarg de la seva obra poètica.

Cavafis és un autor grec homosexual de la primera part del segle XX. Els seus poemes ens intenten mostrar la realitat homosexual de l' època en la que ell va viure. Recordem que en aquells anys la homosexualitat no estava ben vista i, fins i tot, en alguns llocs prohibida i penada, cosa que encara pasa avui dia en algunes societats. El poemes escollits pel treball seran el de Una nit, Dos joves d' entre 23 i 24 anys i Al carrer. He triat el poema d' Una nit perquè m' ha parescut interesant la manera que el poeta té de mostrar-mos com es desenvolupava la homosexualitat en aquells moments. El poema tracta de les conquistes furtives a un bar i encontres homosexuals no molt agradables degut a les situacions en què es vivia i què la condició d' homosexual no era acceptada per la societat. També he trobat interessant el fet que el poema parli també de la creació poètica (el poema ens parla en el moment en què va ser escrit) que a partir d' aquí rememora una anècdota concreta (una nit d' "amor" a una taverna) i recorda una experiència personal que va viure fa temps. El segon poema s' ha triat perquè es centra en la repressió homosexual rebaixada a la promisqüitat i al llibertinatge i, finalment, el poema Al carrer que ens parla d' un encontre casual al carrer.

Referències bibliogràfiques

- http://www.ciudadseva.com/textos/poesia/cavafis2.htm

- Les poesies de C.P. Cavafis, Joan Ferraté. Quaderns Crema

- Enciclopèdia Larousse L14

- El desig i la memòria. Una biografía de Kavafis, inclosa en el llibre Torna i pren-me en la nit, poemes homoeròtics il•lustrats de Kavafis, Carlos Sanrune. Edicions de Poesia, Barcelona, 2013

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com