ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Precursors De La Fotografia


Enviado por   •  4 de Octubre de 2014  •  838 Palabras (4 Páginas)  •  253 Visitas

Página 1 de 4

Nicéphore Niépce

Joseph Nicéphore Niépce (1765 - 1833) és considerat el pare de la fotografia encara que també va ser ajudat per experiments de Fox Talbot i H. Bayard.

La litografia, va ser inventada per l'alemany Aloysius Senefelder el 1796 i introduïda a França el 1910; era un dibuix sobre una pedra especial amb un tipus de tinta de greix que es banya en un àcid diluït i fixa el dibuix, proporcionant gran nombre de proves sobre paper. En 1823, basant-se en aquestes tècniques, Niépce va tenir la idea d'aplicar les projeccions de la cambra fosca per suplir l'absència del dibuixant.

Aviat deixa la litografia per una altra tècnica més adequada per al suport de la imatge fotogràfica: la heliografia. En 1816, aconsegueix les primeres imatges sobre paper, les quals eren obtingudes negatives, i aviat preveu la inversió del negatiu al positiu. En aquest mateix any comença a usar el diafragma, aconseguint fixar les imatges de la càmera fosca sobre paper tractat amb clorur de plata mitjançant l'àcid nítric. Es podien veure a plena llum.

La fotografía més antiga coneguda és possiblement de 1826 “Punt de vista des de la finestra de Gras”.

Es coneix que va treballar amb cinc càmeres de fusta les quals va corregir amb el diafragma, que va passar del disc de cartró a un iris. En una de les càmeres fa servir el paper continu, precursor del carret.

Louis Daguerre

Louis Jacques Mandé Daguerre (1787 - 1851) va ser el primer divulgador de la fotografia, amb la invenció i difusió del sistema del daguerrotip.

A finals de 1829 Daguerre i Niépce van formar una societat en la qual es reconeixia a Niépce com a inventor. Mort Niépce, el 1833, passa a les mans de Daguerre l’ivent de forma gairebé completa. Al cap d’uns anys de la mort de Niépce, Daguerre es converteix en una persona reconeguda i premiada. Llavors va començar a fabricar una sèrie de material fotogràfic fent demostracions en públic. Sense aportar cap nova millora important en l’ivent mor el 1851....

Daguerre al contrari de Niépce, va aportar el costat mrcantilista i espectacular amb un procediment d’originalitat. Tot i que es tractava d’una cosa costosa, de difícil manipulació i que només produïa una prova única no multiplicable, malgrat els seus defectes es propaga per tot el món, obrint el camí a la fotografia.

El daguerrotip va tenir una bona acollid i aviat va començar a expandir-se per Alemanya, Estats Units, Itàlia, Anglaterra, etc. A més van començar a vendre càmeres que no portaven la signatura de Daguerre.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com