ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Empresa i administració


Enviado por   •  13 de Abril de 2023  •  Tareas  •  867 Palabras (4 Páginas)  •  31 Visitas

Página 1 de 4

Formació professional

Solució

0201 CFGM Gestió Administrativa

  1. Mòdul M10B1 – Empresa i administració

  2. UF2 – Empresa i activitat econòmica

EAC1

(Curs 2022–2023 / 2n semestre)

Solució

0. Aquesta activitat és voluntària i serveix per incrementar en 0,5 punts el resultat de l'EAC. L'activitat consisteix a signar digitalment el document. Per fer-ho s'haurà de tenir actualitzada una signatura electrònica (DNI, IdCAT, FNMT) passar a PDF el document i signar-lo electrònicament a partir del menú Eines/ Certificats /Signa digitalment. Les persones que lliurin el document de l'EAC signat digitalment tindran 0,5 punts addicionals.

1. En Roger no sap què és el benchmarking i com aquest concepte el podria ajudar en el negoci que vol muntar. Li podries explicar i posar un exemple de com ho podria fer si ell té una botiga d'articles esportius? (1 punt). 

El benchmarking consisteix a fer una anàlisi de la competència i copiar les millors pràctiques dels competidors del mateix segment de mercat que el propi. Serveix per perfeccionar els processos propis, així com els productes o serveis.

En Roger es podria fixar i fer estudi de mercat de botigues com Decathlon o altres botigues de productes esportius per veure quins són els articles que més es venen i en quines temporades, mirar on emplacen els productes per vendre'ls, les promocions que fan, etc. 

2. La Noa vol muntar un taller mecànic. Està casada amb la Marina, una noia que va conèixer a Madrid i es van casar allà sense canviar el règim matrimonial. Aconsella la Noa en els aspectes següents: (2 punts).

Si volgués constituir-se com a autònoma, què hauria de tenir en compte respecte el règim matrimonial?

En el cas dels autònoms, han de tenir en compte que si no es canvia res, per defecte quan et cases a Madrid el règim matrimonial és el règim de guanys, és a dir, els cònjuges formen una massa patrimonial comuna amb tot allò que s'obté a partir del moment que s'han casat. Això vol dir que en cas que la Noa tingués deutes, com que la responsabilitat és il·limitada i es respon amb el patrimoni privat present i futur, si està en règim de guanys, com que no hi ha cap diferència entre el seu patrimoni i el de la seva parella, si li han d'embargar béns, els hi embargaran a les dues.

Expliqueu-li la diferència entre responsabilitat limitada i il·limitada, ja que no li ha quedat clara. 

La responsabilitat limitada vol dir que només es respon amb el capital que hi ha a l'empresa, és a dir, si una empresa fa fallida i té deutes, els socis no hauran de respondre amb el capital privat ni present ni futur.

Per contra, si una empresa té responsabilitat il·limitada, vol dir que en cas de fer fallida si hi ha deutes, els socis sí que han de respondre del deute social amb el patrimoni privat tant present com futur.

Quins són els avantatges principals si es constitueix com a autònom?

1. No hi ha capital mínim.

2. Els tràmits de constitució són més fàcils que en el cas de constituir una societat mercantil.

3. Només presenta IVA i IRPF, no ha de presentar Impost de Societats.

4. La dissolució també és molt fàcil, només es dona de baixa com a autònom i no cal fer res més si no hi ha deutes.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.5 Kb)   pdf (153.7 Kb)   docx (125.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com