ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Enfoques De Las Estrategias De Marketing


Enviado por   •  19 de Febrero de 2014  •  392 Palabras (2 Páginas)  •  404 Visitas

Página 1 de 2

Existeixen 5 enfocaments davall els quals les organitzacions dissenyen i apliquen les seues estratègies de màrqueting:

 Enfocament de producció: els consumidors preferiran productes disponibles i econòmicament accessibles, per tant la direcció ha de millorar l’eficiència de la producció i la distribució. L’oferta < demanda, pel que la competència entre empreses és pràcticament nul·la, el més important per a les empreses és produir el màxim possible i intentar obtenir economies d’escala, i també produir i distribuir ràpidament. El risc d’aquest enfocament es perdre de vista la satisfacció del client i la creació de relacions amb aquests.

 Enfocament de producte: els clients preferiran productes que ofereixen la major qualitat, rendiment i característiques innovadores. L’empresa dedicarà els seus esforços a aconseguir continues millores del producte. Risc: l’empresa es centra molt en el producte i es pot donar la miopia del màrqueting.

 Enfocament de vendes: una empresa tendirà a adoptar aquesta orientació quan la competència s’intensifica i l’oferta > demanda, els consumidors tenen més possibilitats d’elecció i no compraran suficients productes de l’empresa si no es dediquen grans esforços de promoció i de vendes. El punt feble d’aquesta orientació està en que l’empresa intenta vendre el que es produeix en lloc de produir el que es ven, amb la qual cosa es malbaraten recursos amb activitats agressives de venda, i el consumidor pot obtenir una actitud negativa cap a l’empresa si després de comprar els productes no li serveixen per res.

 Enfocament al màrqueting: es concentra a satisfer les necessitats i desitjos dels mercats objectiu, i a proveir la satisfacció desitjada millor que els competidors. Ací, la competència també és intensa, i l’oferta>demanda, les empreses produeixen allò que la gent demana i o tracta de vendre per tots el mitjan béns no adequats als gustos del consumidor. La seua filosofia és observar als consumidors i vendre més. L’empresa s’orienta al client i al valor.

 Enfocament al màrqueting social: sosté que l’estratègia de màrqueting hauria de proveir valor als consumidors de manera que mantinga o millore tant al benestar dels seus clients com el de la societat. Es tenen en compte els desitjos dels clients, els requisits de l’empresa, els interessos a llarg termini dels clients i els de la societat.

Aquest concepte exigeix equilibrar tres consideracions al fixar les seues polítiques de màrqueting: els beneficis de l’empresa, els desitjos del consumidor i els interessos de la societat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com