ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El personatge


Enviado por   •  18 de Enero de 2014  •  434 Palabras (2 Páginas)  •  327 Visitas

Página 1 de 2

d’aquest fragment segons la informació que aporta i la funció que té en el conjunt del relat:

Així que, avui, a punta de dia, he carregat sacs i borrasses al tractor i ja ho veus: la feina gairebé enllestida! (p. 23)

4. El personatge que hi ha dalt de l’oliver fa un gran esforç argumentatiu i arriba a dir un munt d’excuses que justifiquen que ara sigui on és i fent el que fa. Anoteu tots aquests arguments que apareixen explicitats al text. Després, imagineu que heu fet alguna cosa que ha causat estranyesa o enuig a algú i feu un text argumentatiu que intenti justificar la vostra actuació.

5. Imagineu que Isidre, en lloc de reaccionar a la valenta, intenta argumentar a l’home que hi ha dalt de l’oliver la seva desconfiança abans de fer-lo fora del seu tros. Escriviu els arguments que usaria per a fer-li la rèplica, punt per punt, de tot el que li ha dit.

6. A la narració apareixen termes propis del camp i del seu conreu. Recolliu tot el lèxic pertanyent al camp semàntic de l’agricultura i expliqueu què volen dir les paraules: aixades, bancalets, borrasses.

5. «INFORME PROVISIONAL SOBRE LA CORREGUDA D’ELIES»

1. El relat se centra en els pocs minuts que va durar la correguda d’Elies Santapau entre casa seva i el cafè de Silveri, lloc de parada dels autocars de la línia de Lleida:

[...] l’Elies Santapau va eixir d’escopetada de casa seva, al cap de dalt de la costera del Forn, i va iniciar la correguda desenfrenada i memorable a través de la vila que deixà esbalaïts els veïns que la presenciaren. (p. 25)

Ja cap al final del relat descobrim el veritable motiu d’aquesta correguda desenfrenada. El cronista ens el presenta com qui no vol la cosa, després d’haver dedicat la major part del text a les disquisicions sobre els minuts que va durar la correguda, el trajecte seguit, les condicions que la van poder condicionar, etc. Expliciteu clarament la causa que va empènyer Elies a córrer com un esperitat.

2. Vist això, digueu què considereu més important a l’hora que el fet hagi quedat fixat a la memòria col·lectiva del poble: la rapidesa de la correguda o el motiu que la va desencadenar.

3. Com valoreu l’actitud d’Elies? Amb quins adjectius la podeu qualificar?

4. Relacioneu el motiu de la correguda amb el plantejament irònic, i fins i tot còmic, del relat. Busqueu, també, alguna frase que pugueu qualificar de sarcàstica.

5. Escriviu els detalls i les hipòtesis que aporta cada un dels personatges que Elies va trobant pel camí sobre la durada de la correguda, el motiu, les peces de vestir que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com