ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Com a personatge clarament principal trobem a la Caterina


Enviado por   •  3 de Febrero de 2015  •  835 Palabras (4 Páginas)  •  233 Visitas

Página 1 de 4

Anàlisi dels personatges

Com a personatge clarament principal trobem a la Caterina, i com a secundaris tenim a : el Libori, el Rufí, la Rufina, la Salvadora, la Rosa, el Rafel, el Claudi, el Bernat i el Luard.

La Caterina és la filla gran del Libori, té 25 anys. És un dona molt treballadora que treballa al cafè del seu pare, i manté en secret el seu avortament amb un jove que a fugit a França. És molt sentimental i es veu obligada , primer a acceptar la seva condició de noia soltera en un poble petit i ple de males llengües, i que, després, es veu sotmesa a la voluntat del seu pare, que li destina a casar-se amb un banulenc. L'esperança de la Caterina es formar una família i aconseguir una relació amorosa sòlida Al final de l'obra la bondat i el dolor que pateix la Caterina es veu premiat amb un amor correspost i reconegut.

El Libori té 60 anys, és el propietari del Cafè de la Marina, és un home tendra, encara que té una materialista i interessada visió de la vida. Ell estima més a la seva filla Rosa que a la Caterina, no solament per la desgràcia que li va succeir a la Caterina, sinó que la Rosa s'assembla més a la seva mare ja morta, i li dona més llibertat a la petita que a la Caterina.

La Rufina és comercianta de peix, te 40 anys, es la persona que ha posat la mala fama a la Caterina, sempre la crítica, es molt treballadora. El seu marit és el Rufí, un pescador gandul, de 50 anys, que viu a l'esquena de la Rufina i que sempre està al cafè mentre la seva dona treballa. Aquests dos personatges són els que donen gràcia a l'obra per les seves continues baralles.

La Rosa és la filla petita del Libori, té 19 anys, és una jove divertida que està molt mimada pel seu pare. Ella defensa a la seva germana en alguna de les escenes en què la critiquen. El seu marit és el Rafel, de 25 anys, tots dos treballen a la mar.

La Salvadora és la veïna del Libori i la mare del Claudi, té 50 anys. És una dona molt comprensiva i bondadosa preocupada pel visi del seu fill, el qual més d'una vegada la posat la mà a sobre. És comprensiva amb la Caterina i l'estima, per això se alegrarà molt de que el seu fill hagi decidit casar-se amb ella.

El Claudi, el fill de la Salvadora té 30 anys, és un home molt dur, mig amargat per l'alcohol i desenganyat amb les dones. És un personatge contradictori, ja que d'una forma massa sobtada, passa a contemplar la vida amb ulla encisats i d'home apassionat i enamorat.

El Monsieur Bernat, és un comerciant rossellonès de 50 anys ric, és pretendent de la Caterina ; al assabentar-se del secret de la seva amada renúncia a casar-se amb ella per el seu prestigi i reputació. És símbol del poble francès i conforma l'arquetipus ridícula i pròpia de la farsa.

El

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.6 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com