ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Etapes Del Grafisme


Enviado por   •  14 de Marzo de 2015  •  334 Palabras (2 Páginas)  •  167 Visitas

Página 1 de 2

ETAPES EN L’EVOLUCIÓ GRÀFICA DE V. LOWENFELD

Observeu i analitzeu les produccions infantils següents en funció de les etapes evolutives del dibuix infantil, i digueu si es tracta del gargot no controlat, el gargot controlat, el gargot amb nom o l'etapa preesquemàtica. Feu una descripció breu de cadascuna d’aquestes etapes, especificant l’edat aproximada en què té lloc.

L’objectiu d’aquesta activitat és identificar les característiques dels diferents tipus d’expressió en funció de l’edat dels destinataris.

Figura 1

Etapa preesquemàtica:

Dibuixen traços discontinus, alentir el moviment i controlar tant la velocitat com el desplaçament del braç. Intentaran representar mitjançant el dibuix de formes relacionades amb l’entorn que l’envolta, i les seves representacions començaran a ser recognoscibles per a les persones adultes.

Dibuixen les primeres formes humanes anomenades ninots o cap grossos, en les quals la persona simbolitza amb un cercle com a cap (amb ulls, nas i boca a l’interior) i dues línies verticals com a cames.

Fan servir el color però encara no està relacionat amb la realitat representada.

Figura 2

Etapa del gargot controlat:

L’infant ja controla el gest gràfic i tanca les figures, primer les circulars, després les rectangulars, etc. Més tard comença a prendre consciencia de la situació de l’espai. En aquestes primeres fases, l’ús del color és secundari, ja que el gargot s’entén bàsicament com una activitat motriu.

Figura 3

Etapa del gargot amb nom:

Comencen a dibuixar de manera intencionada, això es concreta en la voluntat de donar nom als seus gargots. Els traços dibuixats continuen sent rectes, corbes, ovals, línies entrecreuades o tancades, més ben elaborades i distribuïts sobre l’espai.

L’infant comença a fer servir el color intencionadament, incorporant colors diferents per a significats diferents.

Figura 4

Etapa dels gargots incontrolats:

L’infant no

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com