ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Etapes Del Son


Enviado por   •  27 de Octubre de 2014  •  586 Palabras (3 Páginas)  •  263 Visitas

Página 1 de 3

El somni és un estat fisiològic necessari per a la vida , que es caracteritza per la interrupció temporal del moviment , la capacitat sensorial i l'estat d'alerta . Durant el son es produeixen canvis en les funcions de l'organisme i es desenvolupa una activitat mental imprescindible per mantenir l'equilibri físic i psíquic de les persones .

Es distingeixen dues etapes en el període de son , denominades fase de son lent o NO REM , i fase de son ràpid o REM . El somni NO REM , es divideix , al seu torn , en quatre fases amb característiques diferents . Cada 90/100 minuts , aproximadament , comença un nou cicle de son en què els últims 20 o 30 minuts es corresponen amb la fase REM .

• Fase I: és la fase de son lleuger , en què les persones encara són capaços de percebre la majoria dels estímuls ( auditius i tàctils ) . El somni en fase I és poc o gens reparador . El to muscular disminueix en comparació amb l'estat de vigília , i apareixen moviments oculars lents .

• Fase II : en aquesta fase el sistema nerviós bloqueja les vies d'accés de la informació sensorial , la qual cosa origina una desconnexió de l'entorn i facilita , per tant , l'activitat de dormir . El somni de fase II és parcialment reparador , pel que no és suficient perquè el descans sigui considerat complet . Aquesta fase ocupa al voltant del 50 % del temps de son en l'adult . El to muscular és menor que en fase I , i desapareixen els moviments oculars .

• Fase III : és un somni més profund (anomenat DELTA ) , on el bloqueig sensorial s'intensifica . Si l'individu desperta durant aquesta fase , se sent confús i desorientat . En aquesta fase no es somia , es produeix una disminució del 10 al 30 per cent en la tensió arterial i en el ritme respiratori , i s'incrementa la producció de l'hormona del creixement . El to muscular és encara més reduït que en fase II , i tampoc hi ha moviments oculars .

• Fase IV : és la fase de major profunditat del somni , en què l'activitat cerebral és més lenta ( predomini d'activitat delta ) . Igual que la fase III , és essencial per a la recuperació física i , especialment , psíquica , de l'organisme ( dèficits de fase III i IV causen somnolència diürna ) . En aquesta fase , el to muscular està molt reduït . No és la fase típica dels somnis , però de vegades poden aparèixer , en forma d'imatges , llums , figures ... sense una línia argumental . És important assenyalar que en aquesta fase és en què es manifesten alteracions com el somnambulisme o els terrors nocturns .

• Fase REM : Es denomina també son paradoxal , a causa del contrast que suposa l'atonia muscular ( relaxació total ) típica del son profund , i l'activació del sistema nerviós central ( signe de vigília i estat d'alerta ) . En aquesta fase es presenten els somnis , en forma

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com