ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Historia De Psicologia Pac1 Uoc


Enviado por   •  2 de Noviembre de 2013  •  879 Palabras (4 Páginas)  •  808 Visitas

Página 1 de 4

PAC-1

Comentari de text i respostes a les preguntes-guia:

Text 1

René Descartes (1596-1650), va ser un filòsof i matemàtic francès, considerat el pare de la filosofia moderna. René Descartes va estudiar dret a la facultat de Poitiers.

Per comprendre el sorgiment del seu pensament, s’ha d’entendre el context històric en el que va viure i els descobriments científics d’aquella època, com el descobriment de que la terra era rodona, origen de la profunda crisis dels homes, on es veuen obligats a abandonar el realisme de Aristoteles.

En 1637 apareix el seu famós “Discurso del método”, Descartes proposava una dubte metòdica, que sotmetés a judici tots els coneixements de l’època.

El mètode Cartesiano , que Descartes va proposar per totes les ciències i disciplines, consistien en descompondre els problemes complexes en parts més senzilles, fins trobar els elements bàsics.

La seva frase principal “ Pienso luego existo”, ho resumeix tot, Descartes compren que ell es una substancia i que l’essència d’aquesta substancia es el pensament, substancia que no necessita cap lloc per ser, ni depèn de cap cosa material, on el jo es el mateix que l’ànima. L’anima es totalment independent del cos, per consegüent no està subjecta a morir amb ell, sense altre causa que el destrueixi, Descartes s’inclina a pensar que es immortal.

Com filòsof anterior a Descartes que defensa una postura similar està Platón (428-348 a C.), que assumeix que el esser humà es dualista afirma’n que la persona la defineix l’ànima i el cos es com una titella.

TEXT 2

David Hume (1711-1776), va ser un filòsof anglès. Durant unt temps va estudiar dret a la Universitat de Edimburgo, estudis que va abandonar per falta d’interès.

El 1739 va publicar la seva primera obra “Tratado de la naturaleza humana”, que no va despertar cap interès. El 1742 va publicar “Ensayos morales y políticos”, que va obtenir una bona acollida.

S’ha considerat a Hume com un dels màxims representants del empirisme anglès, va insistir en la importància d’investigar el origen de les idees que ell entenia com imatges de les impressions (sensacions, emocions...).

L’empirisme es una teoria que ressalta el paper de l’experiència, lligada a la percepció, origen del coneixement. Para l’empirisme, l’experiència es la base de tot coneixement. Coneixem a partir del que es pot percebre i el que no es pot percebre no es pot conèixer.

Com a filòsof anterior a Hume, considerat un clar antecedent està Aristoteles (384-322 a C.), aquest afirma la possibilitat d’aconseguir el coneixement a través de la percepció sensorial.

TEXT 3

David Hartley (1705-1757) metge i filòsof britànic, va estudiar en la Universitat de Cambridge. Hartley va exercir de metge en Newark, Bury St Edmunds, Londres, y finalment en Bath, on va morir.

Es conegut sobre tot per la seva obra “Observations on Man, his Fame, his duty and his expectations (1749)”, en la qual defensa una psicologia associacionista i redueix tota realitat psicològica a sensació, resultat

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.9 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com