ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Teoría De Dalton


Enviado por   •  15 de Noviembre de 2014  •  913 Palabras (4 Páginas)  •  192 Visitas

Página 1 de 4

RESUM PER CAPÍTOLS

“Un barril de sabó moll”: en Pere Camps, el capità de un llaüt de caràcter insatisfet, mana a en Florenci, un home alegre i callat, a pujar a dalt del poble de Mequinensa un barril de sabó moll. Quan en Florenci està en procés de dur-lo fins a dalt comença a ploure, el barril li rellisca i rodola poble avall fins a topar amb el Pere Camps i estavellar xocant contra el café de l'Alexandre.

“La plaga de la ribera”: Un agutzil de la vila, en Jeroni, li fa una carta al director de la pressó. En aquesta carta el Jeroni li demana al director si li pot ensenyar un ofici al Valerià, un delinqüent que viu a ca seva i que fa tasques domèstiques com pintar les parets, cuinar, etc. El propósit de Jeroni és ajudar al Valerià i fer-lo millor persona.

“Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana”: aquest capítol es pot dividir en 4 parts: el dia de la mort de Nicolau, quan es discuteix amb el Soler per fer trampes jugant a la botifarra; el dia de l'enterrament de Nicolau, que justament coincidí amb el partit més important de la temporada per al poble; el dia en que el vell Cristòfol explica els esdeveniments, quan estaven a l'enterrament s'escoltaven els crits de la gent al partit de futbol i quan l'anfitrió ficava un gol no podien alegrar-se; i el dimecres anterior a l'explicació del Cristòfol, quan el Florentí criticava al fill de Nicolau.

“Paraules des d'un oliver”: un home del poble s'enfila dalt una olivera de les terres del senyor Isidre. Quan l'home el veu, s'asusta i li explica que ell li havia dit a la seva dona que li diguès a l'Isidre que ell li recollia les olives, perquè estaven allà sense recollir i li volia fer el favor. Però l'Isidre no el creu, pensa que li està robant les olives i s'apropa a ell amb un pal per pegar-li.

“Informe provisional sobre la correguda d'Elies”: es narra la memorable correguda de l'Elies desde la porta de ca seva fins a la parada de l'autocar. Fa aquesta correguda per dir-li al conductor de l'autocar que no traigui les medecines per a la seva dona, perquè no hi havia res a fer amb la seva malaltia.

“Futbol de ribera”: el camp de futbol del poble estava envoltat per dos rius; l'Ebre i el Segre. Quan l'àrbit feia una mala actuació els espectadors de l'equip anfitrió l'amenaçaven i li deien que li tirarien al riu. El riu té un paper important en el futbol d'aquella zona, ja que quan el cabal dels rius pujava, s'inundava el camp i com que els visitants no estaven acostumats a aquestes condicions l'equip anfitrió guanyava sense dificultats.

“Senyora mort, carta de Miquel Garrigues”: és una carta escrita per Miquel Garrigues, però que és dictada pel seu amic Miquel Dalmau, que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.2 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com