ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Trastorns de la personalitat


Enviado por   •  7 de Abril de 2022  •  Tesis  •  1.328 Palabras (6 Páginas)  •  88 Visitas

Página 1 de 6

https://www.studocu.com/ca-es/document/institut-deducacio-secundaria-torre-del-palau/fonaments-de-les-arts/analisis-aigues-encantades/19898733

https://www.studocu.com/ca-es/document/batxillerat/llengua-catalana-i-literatura-ii/aigues-encantades-resum-per-la-selectivitat-personatges-i-argument-de-lobra/21609449

https://gizapedia.hirusta.io/aguas-encantadas-aigues-encantades-joan-puig-i-ferreter-resumen-resum-per-capitols-actes/

[pic 1]

Introducció: La relació entre pere amat i cecília és una relació familiar, ja que son pare i filla, i es veu clarament com, tant per una banda com per l’altra s’estimen molt però degut a la forma tan diferent de pensar que tenen, ni l’un ni l’altre acaba de creure el que diu l’altra persona. En Pere per la seva part té un pensament molt clàssic i tracta amb inferioritat a la seva filla i la seva dona, però Cecília en canvi te un pensament molt mes obert, mes similar al somni de moltes persones d’avui dia, doncs ella no vol quedar-se estancada a un sol lloc, vol moure’s, vol conèixer món. Un exemple és quan en Vergés la compara a una àguila tancada a una gàbia.    

Descripció general Pere:

Descripció general Cecilia

Relació (Pere amat i Cecília): Com ja he dit a la introducció, en Pere Amat i la Cecília són pare i filla. En pere te una personalitat forta i tradicional que deixa clar que ell sempre vol ésser superior a tothom, sobre tot a les dones. Per altra banda, Cecília ha heretat la personalitat forta del seu pare, però ella no te una mentalitat clàssica més al contrari, te una personalitat molt lliure per l’época a la que ens trovem aquesta novela.

Entre Pere i Cecília salten espurnes desde el primer moment de la novela quan es troben a casa després de la processó a la qual cecília no havia volgut anar. A partir d’aquí podem veure que no només el fet de que ambdues personalitats siguen molt fortes dificulta la relació d’ells, també la dificulta el xoc generacional que hi ha entre ells dos, i de nou la intenció de Pere de sempre voler ser superior a les dones i tenir el control de tot allò que passa a casa.

Cecília qui estudia a Barcelona, creu que el que fa mal al poble i a la gent del poble no és un càstig mes la ignorància. Això pere no ho vol acceptar i arriba a amenaçar a Cecília de que no tornaria a Barcelona l’any següent, doncs segons ell la seva filla duia el dimoni dintre.

Ambdues bandes s’estimen molt però degut als factors previament mencionats, no arriben a compendre com l’un es pot estimar l‘altre quan no poden compendre les maneres de pensar de l’altra persona.          

Psicoanàlisis

Superjò Pere: s’ha vist molt afectat per l’entorn masclista i tradicional de l’època, també era religiós.

Allò: temperament fort molt impulsiu, és molt radical amb les seves creences, molt dogmàtic.

JO: estava destinat a tenir conflictes amb una persona modernista com la Cecília. Ja que si és una persona que l’han educat d’una manera que pensa tradicionalment, és masclista, ets, es impossible que connecti amb una modernista feminista, ja que a més a més el seu temperament impulsiu i dogmàtic ho farà encara més complicat.

Superjo: Cecília: per molt que els seus pares fossin tradicionals, la seva part apresa de la personalitat està molt caracteritzada per l’entorn modernista de la ciutat, no el dels pares. Pensament lliure, responsable.

Allò: com ha dit la cleia, la cecilia té el temperament fort, impulsiu heredat del pare, per això és encara més complicat que  connectin, ja es diu que les persones com més s’assemblen menys s’aguanten.

JO: però el fet de ser una persona més culte, modernista, fa que pugui avegades reprimir la part del temperament heretada del seu pare, aquest temperament tant fort, i intentar doncs calmar la situació, controlar el temperament, i guiarte per la consciència per aconseguir el millor resultat amb la relació del pare.

CONCLUSIONS

Unes petites conclusions del treball, doncs bàsicament ens hem trobat que en Pere i la Cecília per molt que siguin família, els seus pensaments són extremadament diferents, a causa de la influència de l’entorn amb el que han estat. Trad i mod. Això ha provocat una gran repressió cap als dos, ja que com que són família senten una necessitat d’entendres i estimarse, però a causa de les seves diferències els hi és molt complicat. Aquestes diferències durant la obra, han fet que la Cecília es decantés molts cops a recolzar unes certes accions i unes certes persones, com el foraster, o a l’inversa en pere amat al mossèn.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (8 Kb) pdf (96 Kb) docx (56 Kb)
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com