ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EL CERVELL TRIUN I LES ESFERES DE LA PERSONALITAT A LA GRAFOLOGIA.


Enviado por   •  10 de Enero de 2017  •  Documentos de Investigación  •  270 Palabras (2 Páginas)  •  159 Visitas

Página 1 de 2

Com hem pogut comprovar, tant les tres parts en què es divideix el cervell com les tres esferes de la personalitat, tenen molta relació entre elles, i el contingut de cadascuna d'aquestes ens ve a dir pràcticament el mateix.

L'esfera de la personalitat més física i material, la interrelacionaríem amb el cervell rèptil. Ambdues són les més instintives del seu grup. Seguidament, l'esfera socioafectiva correspondria al cervell límbic, que tant l'un com l'altre tenen a veure amb els sentiments i les emocions. I per últim estaria l'esfera cognitiva que aniria amb el neocòrtex, ja que aquestes són les parts més intel·ligents que atenen a raons.

Quan escrivim el nostre cervell envia ordres en forma d'impulsos nerviosos que van a través del braç fins a arribar a la mà. Això és el que ens mostrarà els estats més profunds de l'inconscient i fins i tot del cos físic. Per aquesta raó el nostre estat d'ànim té tanta importància a l'hora d'escriure i la nostra manera de ser queda reflectida en el paper quan escrivim.

Un cop plasmada la lletra en el full, ja podrem diferenciar-hi les tres parts. Diem que les hampes de les grafies queden situades en la zona superior, la qual és la part intel·lectual que va relacionada amb la cognitiva. Després està la zona mitja o cos central de la lletra que és la part més emotiva, és a dir, correspondria a l'esfera socioafectiva. I finalment, hi hauria la zona baixa on queden situades les jambes. Aquesta zona és la més terrenal i sexual, per lo tant és la que té relació amb l'esfera de la personalitat més física i material.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.6 Kb)   pdf (32.4 Kb)   docx (10.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com