ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tipus personalitats


Enviado por   •  8 de Marzo de 2016  •  Trabajos  •  579 Palabras (3 Páginas)  •  214 Visitas

Página 1 de 3

PERSONALITAT – TIPUS A, B I C

En termes generals, les múltiples causes que generen estrès poden ser les mateixes per a qualsevol subjecte. Les diferències es presenten quan prenem en compte les maneres d'interpretar les situacions estressants i les consegüents respostes adaptatives. En aquest cas, l'anàlisi ens permet distingir diferents perfils psicològics, també anomenats comunament patrons de conducta. Un patró de conducta és un model que integra trets de personalitat, creences, actituds, conductes i una determinada activació fisiològica. Tradicionalment, s'han definit tres tipus de personalitat, al seu torn, relacionats amb diferents trastorns de salut: els tipus A, B, i C

Personalitat tipus A

Els individus amb personalitat tipus A, es poden descriure com a persones impacients, molt competitius, ambiciosos, agressius en els negocis i que els costa molt relaxar-se o prendre unes vacances. Generalment les persones amb aquest tipus de personalitat no els agrada relacionar-se amb els individus que tenen personalitat tipus B.

La personalitat tipus A impulsa a les persones a estar precipitades tot el temps i generalment són persones que treballen llargues hores i que realitzen diverses activitats al mateix temps. S'impacienten massa quan algú endarrereix alguna feina que ells necessiten tenir en cert moment. Els individus amb aquest tipus de personalitat sempre estan estressats i gairebé tot el temps es troben de mal humor.

Personalitat tipus B

Els individus de personalitat tipus B , per contra , són descrits com a persones pacients, relaxades i fàcils de portar. No són grans triomfadors en els negocis i la majoria de les vegades posen les coses a un costat per a acabar- quan ells bonament se senten amb desitjos de completar els seus objectius . Són persones apàtiques i no s'emboliquen en metes difícils. Prefereixen portar les coses amb calma abans que omplir-se de estrès.

Personalitat tipus C

Es tracta d'una persona poc assertiva , que se sotmet als desitjos dels altres i poques vegades té en compte els seus propis desitjos, necessitats o preferències. Tendeix a ocultar les seves emocions negatives i tracta de mantenir una aparença calmada i positiva davant dels altres, encara que en el seu interior pot sentir desesperança i tristesa.

Són persones incapaces d'expressar la ira . Poden sentir-la, però la suprimeixen immediatament, la ignoren o la reprimeixen . Tampoc expressen o experimenten la resta d'emocions negatives , com la por , ansietat o tristesa, sinó que tendeixen a reprimir o suprimir-les.

Són també persones pacients , amables , cooperadores , extremadament preocupades per complaure als altres i ser acceptats per ells, no solen queixar-se i tendeixen a sacrificar-se per altres d'una manera excessiva .

Creieu que hi ha una relació entre personalitat i malaltia?

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)   pdf (56 Kb)   docx (10 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com