ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Enginyeria de requisits-PAC1


Enviado por   •  5 de Diciembre de 2022  •  Prácticas o problemas  •  484 Palabras (2 Páginas)  •  115 Visitas

Página 1 de 2

PAC 1 – Albert Carreras i Salvadó

Pregunta 1

  • Un stakeholder serien els usuaris de la plataforma, que l’utilitzen per afegir-hi contingut o consultar el d’altres usuaris.
  • Un altre stakeholder serien analistes de moda, que vulguin conèixer i classificar les últimes tendències i els tipus d’usuari segons les fotos que es pugen

Pregunta 2

  1. Requisit de funcionalitat:  L’usuari ha de rebre una notificació quan s’hagi afegit un comentari o reacció a qualsevol foto seva.
  2. Requisit d’usabilitat i humanitat: Al completar l’acció d’afegir contingut l’usuari ha de rebre feedback tant si s’ha realitzat amb èxit com si s’ha produït algun error.
  3. Requisit de compliment: L’acció d’afegir un comentari o una reacció a una foto s’ha de produir sense una latència apreciable per l’usuari.
  4. Requisit de procés:  El projecte es programarà utilitzant una metodologia àgil.

Pregunta 3

        

  • L’usuari ha de poder consultar les converses mitjançant missatges privats que ha tingut amb altres usuaris. Prioritat: 5. Cost: 3
  • En les històries publicades s’ha de mostrar el temps restant abans de que desapareguin automàticament. Prioritat: 1. Cost: 1
  • L’usuari ha de poder ordenar el llistat de perfils que segueix utilitzant diferents criteris (ordre alfabètic, per la data en que el va començar a seguir, per la data de la seva última publicació). Prioritat 4. Cost: 2
  • L’usuari ha de rebre propostes de possibles perfils o etiquetes que li poden interessar, segons l’historial dels continguts que li han agradat. Prioritat: 2. Cost 4.

Es podria descartar l’últim requisit ja que el seu cost pot ser massa elevat i seria menys costós aplicar els altres requisits tot i que tinguin menys prioritat.

Pregunta 4

        

Al considerar el cas d’ús complet ens adonem que per molt gent Instagram és una plataforma per la seva carrera com a fotògraf. Es podria innovar el servei permetent que un usuari pugui comprar directament la impressió d’una fotografia, o un collage de fotografies, en paper de bona qualitat, part del preu cobriria el cost de la plataforma i una altra part aniria destinada a l’autor de la fotografia.

Pregunta 5

        

Un objectiu general podria ser per un usuari disposar d’un espai on compartir les fotografies de les seves vacances i sortides amb un grup particular d’amics i familiars. Considero que és un objectiu de nivell general perquè és un objectiu a llarg termini, i, tot i que la plataforma Instagram facilita l’assoliment de l’objectiu també hi haurien d’intervenir altres sistemes per aconseguir-ho.

Pregunta 6

        

Un objectiu d’usuari podria ser compartir una foto amb els seus amics. En aquest cas és un objectiu en que s’ha d’utilitzar les característiques del sistema per l’ús que n’espera l’usuari, per tant és un objectiu d’usuari.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)   pdf (58 Kb)   docx (9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com