ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Que es Youtube?


Enviado por   •  14 de Noviembre de 2016  •  Trabajos  •  3.779 Palabras (16 Páginas)  •  210 Visitas

Página 1 de 16

Que es Youtube?

Youtube és un lloc web on podem compartir videos pujats pels usuaris a través d'Internet, per tant, és un servei on podem emmagatzemar videos on els diferents usuaris poden visualitzar-ho. Va ser creat al febrer de 2005 per Txad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, els qui es van conèixer treballant en PayPal.

Un any més tard, Youtube va ser adquirit per Google en 1.650 milions de dòlars. El terme prové de l'Inglés "you", que significa tu i "tube", que significa tub, canal, però s'utilitza en argot com a "televisió". Per tant, el significat del terme YouTube podria ser "tu transmets" o "canal fet per tu".

La idea és idèntica a la televisió, on hi ha diversos canals disponibles. La diferència és que els canals són creats pels usuaris, on poden compartir vídeos sobre diversos temes de manera senzilla. En YouTube, els videos estan disponibles per a qualsevol persona que vulgui veure'ls. També es pot afegir comentaris sobre cada video.

La idea orignal de Youtube era poder compartir videos personals (festes, vacances, etc.) amb amics. YouTube, no obstant això, va començar a créixer ràpidament i actualment allotja una gran quantitat de pel·lícules, documentals, videos musicals i videos casolans, a més de transmissions en viu d'esdeveniments. Tal és l'avanç i creixement que ha experimentat Youtube que, a dia d'avui, és una de les plataformes mundials que ha passat a ser l'eina fins i tot publicitària de molts artistes. Prova d'això és que una gran quantitat de compositors i cantants opten per crear els seus propis canals en aquella per així donar a conèixer els seus videoclips i tota aquella informació que pugui ser-los d'interès als seus fans o la premsa.

La popularitat aconseguida per alguns  videos casolans porten a les persones desconegudes a convertir-se en famoses, que es consideren "celebritats instantànies".

Però no només això. Youtube s'ha convertit a més en l'aparador perfecte para els somien amb ser cantants i amb llançar al mercat els seus propis discos. Bon exemple d'això és l'artista espanyol Pablo Alborán que, arran de la publicació d'una de les seves cançons, va aconseguir ser un autèntic fenomen de masses i actualment triomfa en el panorama internacional venent milers d'àlbums. I alguna cosa similar va ser el que va succeir amb l'actual ídol de milions d'adolescents a tot el món: Justin Bieber. Est era un adolescent al que li agradava compondre i cantar i que no dubtava a penjar les seves cançons en Youtube mostrant el seu “art”. Així va ser com ho va descobrir un productor que li va donar la seva primera oportunitat al mercat discogràfic.

Historia

YouTube Inc. va ser fundada per Txad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim al febrer de 2005 en Sant Bruno, Califòrnia. Tots ells es van conèixer quan treballaven en PayPal, Hurley i Karim com a enginyers, i Chen com a dissenyador. La idea de Youtube va sorgir davant les dificultats que van experimentar en tractar de compartir vídeos fets durant una festa en Sant Francisco.

Aquesta història ha estat considerada una versió molt simplificada, i Chen ha reconegut que aquesta idea es pot haver promogut per la necessitat de presentar una història senzilla al mercat. Karim ha declarat que la festa mai va ocórrer, i que la idea de compartir vídeos en Internet va ser seva. Els seus companys han declarat que la festa sí va ocórrer, i que la idea original de Karim era crear una pàgina de cites, on les persones poguessin qualificar-se sobre la base dels seus vídeos. Karim reconeix haver estat influenciat per un lloc de cites anomenat Hotornot.com (Sexy o no?), on els usuaris podien carregar fotos seves, que després eren qualificades per altres usuaris.


La web va ser activada el 15 de febrer de 2005, i el 23 d'abril va ser carregat el primer vídeo, Em at the Zoo (‘Jo en el zoològic’). En la primavera YouTube va entrar en línia. No obstant això, els creadors es van percatar ràpidament que els usuaris carregaven tota classe de vídeos, deixant enrere la idea original.

El tràfic es va disparar quan la gent va començar a col·locar enllaços de YouTube a les seves pàgines de MySpace. El ràpid creixement del lloc va atreure a Estafi Warner i Sequoia Capital, que van invertir en el mateix. Després que, a l'octubre de 2005, l'empresa Nike col·loqués un espot protagonitzat per Ronaldinho, grans companyies van començar a sentir-se atretes per YouTube. Solament en 2005, Sequoia va haver d'invertir 8,5 milions de dòlars nord-americans en el lloc. Seu original de YouTube (2n. trepitjo).
Per a desembre de 2005 les pàgines de YouTube eren visitades unes 50 milions de vegades al dia. No obstant això, després que el vídeo musical Lazy Sunday, transmès originalment en el xou Saturday Night Live, fora carregat a YouTube, les visites es van disparar de nou fins a aconseguir les 250 milions de visualitzacions diàries. Per a maig de 2006, segons Alexa.com, YouTube va aconseguir els 2000 milions de visualitzacions per dia, i para intervinguts d'agost havia aconseguit la marca de 7000 milions en diverses oportunitats; a més, s'havia convertit en el desè lloc més visitat a Estats Units.

 En aquell moment, el New York Post va estimar que YouTube havia de valer entre 600 i 1000 milions de dòlars nord-americans. Myspace.com i Google van publicar les seves pròpies versions de YouTube, sense èxit.
Per a octubre de 2006 les oficines de YouTube romanien al comtat de Sant Mateu, situades en el segon pis d'un edifici, i comptava amb uns 60 empleats. Un executiu d'Universal Music Group havia anunciat fa poc que «YouTube els devia desenes de milions de dòlars», per violació de drets d'autor. Mark Cuban, cofundador de Broadcast.com, un servei de radi per Internet comprat per Yahoo en 1999, havia declarat un mes abans que «solament un ximple compraria YouTube pels potencials problemes legals que enfrontaria». No obstant això, els propietaris del lloc ja s'havien compromès amb Warner Music per millorar el servei, de manera tal que poguessin detectar més ràpidament quan un vídeo de la seva propietat era carregat al lloc. No obstant això, a inicis d'aquest mes es va publicar un reporti en el Wall Street Journal que indicava que Google anava a comprar YouTube per 160 milions de dòlars.  Aquesta información inicialment va ser negada per Youtube i Google, que la van qualificar com a rumors

Aquest mateix mes Google va comprar YouTube per 1650 milions de dòlars en accions. Al moment de la compra 100 milions de vídeos en YouTube eren visualitzats i 65 mil nous vídeos era afegits diàriament. A més, uns 72 milions de persones la visitaven per mes.

Hurley i Chen van mantenir els seus càrrecs, igual que els 67 empleats que en aquest moment treballaven en l'empresa. En els dies anteriors, YouTube havia signat dos acords amb Universal Music Group i la CBS; i Google havia signat acords amb Sony BMG i Warner Music per a la distribució de vídeos musicals.
Per a juny de 2008 el 38 % dels vídeos visualitzats en Internet provenien de YouTube; el competidor més proper solament arribava a representar el 4 %. Encara que Google no va revelar les xifres, es va estimar que el lloc va generar 200 milions de dòlars nord-americans aquest any. En aquest mes, un anunci a la pàgina d'inici de YouTube costava 175 000 dòlars diàriament, i el client havia de comprometre's a gastar 50 000 dòlars addicionals en anuncis en Google o altres pàgines de YouTube. No obstant això, a causa que el contingut de la vasta majoria dels vídeos en YouTube no atreien als anunciants, els preus dels anuncis es van col·lapsar. YouTube va procedir a pressionar als estudis de cinema i televisió perquè produïssin contingut audiovisual de qualitat, i els va oferir canals destacats, on podien presentar anuncis d'estrenes de pel·lícules i curts de televisió.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (23.4 Kb)   pdf (166.4 Kb)   docx (19.4 Kb)  
Leer 15 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com