ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Amazones


Enviado por   •  16 de Noviembre de 2014  •  Trabajos  •  588 Palabras (3 Páginas)  •  157 Visitas

Página 1 de 3

INDEX

1 El Amazones................... 3

2 Bibliografia...................... 5

• L’Amazones

L’Amazones és el riu mes llarg amb una longitud total d'uns 7.200 km. i més cabalós del mon , 219,000 m³/s de cabal mitjà. El riu està situat a Sud Amèrica travessant Perú, Colòmbia,Brasil, Bolívia, Equador I Veneçuela.

Abans de que el zona fos conquerida, el riu tenia múltiples noms, els indígenes l’anomenaven Paranaguazú (Gran Parent del Mar). L’any 1500 Vicente Yáñez Pinzón, comandant espanyol, va ser el primer en aventurar-se pel riu. Va descobrir que les seves aigües eren navegables i eren potables,per això van anomenar: el riu Sant Maria de la Mar Dolça. També en aquelles èpoques va rebre el nom de Riu de la Plata,un temps després també se li va donar com a nom Río Grande i també Riu Orellana.

Ara el riu es diu Amazones, ja que mentre els expedicionaris el recorrien, una tribu indígena els va atacar i es van fixar que hi havia moltes dones amb arc i fletxes. Els expedicionaris van recordar-se de la mitologia clàssica i de les amazones del mon grec, per quest motiu el riu es diu Amazones.

El riu neix en forma de rierol als Andes concretament Quebrada d'Apacheta, prop del Nevado Mismi, i s’estén des de Veneçuela fins a la Patagònia. L’ Amazones desemboca a l’Oceà Atlàntic.

L’ Amazones està format per múltiples afluents, concretament uns 1000 i més de 25 ramals que mesuren més de 1000 quilometres de longitud.

L’ Amazones transporta més aigua que el Mississipi, el Nil i el Iang-tsé junts i forma la conca més gran del mon, l’àrea té una superfície d’ aproximadament uns 7.500.000 km².

La selva de l’Amazònia és una zona molt rica, tant en fauna com en flora. Hi ha més de 150000 especies de plantes diferents,1700 especies de aus, 3000 especies de peixos i 40000 tipus de papallones.

No se sap el numero d’ indígenes que habitaven la conca de l’ Amazones a la època dels conquistadors. Vivien en poblats d’uns 100 habitants, ja que els aliments eren escassos i necessitaven grans extensions de terra per a viure. En aquelles èpoques, es produïen moltes guerres entre els petits poblats indígenes, tot i que hi havia un equilibri.

Amb l’arribada dels conquistadors, es van introduir moltes noves malalties això va causar la mort de molts indígenes.

Les terres de l’Amazònia són molts riques en minerals i metalls com l’or i els diamants. Això ha fet que hi hagués molts intents de colonització i la construcció de una carretera transamazònica

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com