ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

CIÈNCIES NATURALS PER A MESTRES


Enviado por   •  24 de Abril de 2021  •  Informes  •  1.474 Palabras (6 Páginas)  •  64 Visitas

Página 1 de 6

PER QUÈ DORMIM PER LA NIT?

BREU ESTUDI DE LA QÜESTIÓ CIENTÍFICA

[pic 1]

Elena Tomás Navarro

HILAR MARTÍ PALANCA

CIÈNCIES NATURALS PER A MESTRES

MAGISTERI GRUP 2I

ÍNDEX

  1. INTRODUCCIÓ                                                        pàg. 2-3

  2. DADES                                                                pàg. 3        

  3. EXPERIMENT I OBSERVACIÓ                                        pàg. 3-4

  4. CONCLUSIONS                                                        pàg. 4

  5. OPINIÓ PERSONAL                                                pàg. 5

  6. BIBLIOGRAFIA                                                        pàg.5

INTRODUCCIÓ

En aquest treball anem a buscar una resposta la més científica possible, a la següent pregunta: PER QUÈ DORMIM A la NIT?

Nosaltres, dormir li denominem al fet de trobar-se en l'estat de repòs que consisteix en la inacció o suspensió dels sentits i de tot moviment voluntari.

Però, que quines són les fases que ocorren mentre dormim?

El somni té diferents fases:

  • ETAPA I: és la que s'entra i s'ix del somni. En ella són molt freqüents els despertares i les sensacions de “caiguda”. En aquesta etapa, els ulls es mouen lentament i l'activitat muscular s'alenteix. Quan estem en ella, ens adonem del que ocorre al nostre al voltant i fins i tot ens podem creure que no estem adormits. Les ones cerebrals que predominen són l'alfa i la theta.
  • ETAPA II: el somni es fa més profund i el to muscular és més reduït. El moviment d'ulls es deté i les ones cerebrals es tornen més lentes.
  • ETAPA III: És l'etapa del somni en el qual realment descansem i en el qual, si ens despertem, ens sentiríem confusos. En aquesta fase les ones cerebrals predominants són la delta. És on generalment es donen trastorns de somni com el somnambulisme, terrors nocturns i banyar el llit.
  • ETAPA IV: ací és on ens trobem profundament adormits i ens fa descansar tant física com psíquicament. Encara que no és la fase en la qual somiem, ens podem trobar amb imatges, amb la diferència que mai són històries.
  • ETAPA REM: és l'etapa en la qual somiem en forma d'història. En aquest moment el to muscular no existeix (per això quan volem cridar en un somni, no podem). Les ones cerebrals predominants són les theta. En aquesta etapa, les ones cerebrals són com quan una persona està desperta, per la qual cosa, el ritme cardíac i la pressió augmenta, igual que el moviment dels ulls i alhora, els músculs es paralitzen. En aquest moment és quan somiem, i si ens desperten, els recordem.

Però tornant a la pregunta, per què dormim a la nit? A continuació exposaré una sèrie de dades i observacions per tal de respondre a aquesta pregunta.

DADES

En aquest apartat, vaig ficar un poc en context el que és la son i algunes dades de gran importància per tal d'entendre la pregunta proposada.

El son és un estat fisiològic caracteritzat per la suspensió temporal dels processos integratius que es produeixen al còrtex cerebral. La son humana s’ha estudiat en els laboratoris, mentre el subjecte dorm, l’experimentador registra diverses fonts d’activitat electrofisiològica.

Hi ha diverses fases de la son, que es poden resumir en què, el patró típic de la son consta de cicles repetits de 90-110 minuts, que es produeixen de quatre a cinc vegades per nit i que les principals fases del son, són ones lentes i el son de moviments oculars ràpids.

A més 6 de cada 10 adults del món, no dorm bé, segons l'enquesta global de Philips. Un estudi realitzat l’any 2019 ens mostra que el 60% de la població mundial dorm menys de 7 hores i a més, molts notifiquen que se senten poc descansats i la seua qualitat del son no és bona.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (8 Kb) pdf (459 Kb) docx (490 Kb)
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com