ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

COMENTARI SOBRE LA PELICULA EL METODO GRONHOLM


Enviado por   •  19 de Mayo de 2016  •  Ensayos  •  288 Palabras (2 Páginas)  •  110 Visitas

Página 1 de 2

COMENTARI SOBRE LA PELICULA EL METODO GRONHOLM

La pel·lícula El mètode, ens mostra de manera fictícia (per sort) una tècnica innovadora (i un tant retorçada) de processos de selecció de personal.

És tracta d’una entrevista de feina (si se li pot dir així) l’objectiu de la qual és la predicció de la conducta futura dels aspirants a partir de les conductes i rols que adquiriran en el moment de la prova. Al final, la meta està destinada a escollir la persona més (o menys) apta per el lloc de treball.

No obstant això, qui fa la tria de personal no és només l’empresa, si no ells mateixos, i això, sembla una mica desencertat. Per molt que siguem éssers socials per naturalesa, éssers raonables, morals, ètics i justos (pot ser no tant), exposats en situacions com en les de la pel·lícula podem convertir-nos en persones apàtiques, és a dir, en la pitjor versió de nosaltres mateixos. Les bases intencionals del mètode són molt intel·ligents, ara bé, ben usades. Quina necessitat hi ha de destapar la vida passada dels aspirants? Quina necessitat hi ha de fer-los desconfiar tots de tots? Quina necessitat hi ha de trepitjar als que no seran escollits?

Al final, aquest mètode de selecció no contrasta informació sobre els coneixements o la experiència dels aspirants. La intenció és conèixer el rol dels aspirant en situacions de pressió, por o desconfiança sempre en una atmosfera plena de egos, avarícies, instint de supervivència, agressivitat, odi, masclisme, etc.

El mètode Gronholm és eficaç, és tot un èxit. (Bé, sempre i quan el que estiguin buscant sigui una persona retorçada, manipuladora i apàtica)

Direcció de Cuina    -    Recursos Humans     -     Marta Gonzàlez

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.7 Kb)   pdf (37.2 Kb)   docx (8.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com