ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Calentamiento Global


Enviado por   •  19 de Diciembre de 2012  •  803 Palabras (4 Páginas)  •  266 Visitas

Página 1 de 4

Què és l’escalfament global?:

Escalfament Global:

Les glaceres es desfan, el nivell del mar augmenta, les selves s’estan secant i la fauna i la flora lluita per seguir aquest ritme. Cada vegada és més evident que els humans han causat la major part de l’escalfament del segle passat, mitjançant l’emissió de gasos que retenen la calor, per potenciar la nostra vida moderna. Li diem gasos d’hivernacle i els seus nivells son cada vegada més alts.

A tota aquesta sèrie de problemes, li posem un nom. Escalfament global. Aquest està provocant una sèrie de canvis en el clima de la Terra. Conforme la Terra gira cada dia, aquesta nova escalfor gira també recollint la humitat dels oceans. Esta canviant el ritme del clima el qual estem acostumats.

Efecte hivernacle:

L’efecte hivernacle és l’escalfament que es produeix quan determinats gasos de l’atmosfera de la Terra retenen la calor. Aquests gasos deixen passar la llum però mantenen la calor, com les parets de cristall d’un hivernacle.

En primer lloc, la llum solar brilla en la superfície terrestre, on és absorbida i, a continuació torna a l’atmosfera en forma de calor. En l’atmosfera, els gasos d’hivernacle retenen part d’aquesta calor i la resta s’escapa a l’espai. Quants més gasos d’hivernacle, més calor retingut.

Els científics coneixen aquest efecte hivernacle des de 1824, quan Joseph Fourier va calcular que la Terra seria més freda si no hagués atmosfera. Aquest efecte hivernacle es el que fa que el clima a la Terra sigui apte per la vida. Sense ell, la superfície de la Terra seria d’uns 60 graus Fahrenheit més freda. En el 1895, el químic Svante Arrhenius va descobrir que els humans podrien augmentar l’efecte hivernacle produint diòxid de Carboni.

Els nivells de gasos d’efecte hivernacle han augmentat i descendit durant la història de la Terra però han estat molt constants els últims milers d’anys. Les temperatures mitjanes globals s’han mantingut també constants durant aquest període de temps fins fa poc. A través de la combustió de combustibles fòssils i altres emissions, els humans estan augmentant l’efecte i escalfant la Terra.

Els científics normalment utilitzen el terme “ canvi climàtic” enlloc de escalfament global. Això és perquè, com que la temperatura mitjana de la Terra augmenta, els vents i les corrents oceàniques mouen la calor al voltant de la Terra, i en conseqüència poden refredar algunes zones, escalfar altres i canviar la quantitat de pluja i de neu que cau. Com a resultat, el clima canvia de forma diferent en diferents àrees.

Causes de l’escalfament global:

Una de les primeres coses que van aprendre els científics és que existeixen diferents gasos hivernacles responsables de l’escalfament

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.2 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com