ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari De Text Del Poema "la Ciutat Llunyana"


Enviado por   •  25 de Enero de 2015  •  251 Palabras (2 Páginas)  •  1.016 Visitas

Página 1 de 2

"La ciutat llunyana" de l'autor Maurius centra en la destrucció, durant la Guerra Civil espanyola, de la seva ciutat per l'entrada de les tropes franquistes.

Pel que fa a l'estructura externa, aquest poema està format per quatre estrofes: les dues primeres consten de quatre versos i les dues últimes de tres versos, un sonet. La rima és constant i els versos són alexandrins, catorze síl·labes. L'estructura dels versos és: els quartets ABAB i als tercets CDD.

L'argument del text està format per dues parts ben diferenciades. Les dues primeres estrofes formarien la primera paer, que descriuria la ciutat on l'autor vivia. La segona part es troba als dos últims paràgrafs en que es fa un crit d'esperança i d'anhel a trobar una nova ciutat.

En darrer lloc, fer referència als recursos literaris que cal remarcar de l'estructura interna. El primer en què ens fixem és en una personificació que apareix al quart vers, on l'autor demana a la pàtria que els guardi i diu que la seva terra no menteix: "Pàtria, guardans i la terra no sap mentir". Seguidament, apareix un epítet on emfatitza la funció de la veu: "Entre tants crits estranys, que la teva veu pura ens parli".

Finalment veiem la tercera estrofa farcida de comes, que vol destacar com Màurius desitja una ciutat, esdevenint un asíndeton.

Així doncs, aquest poema titulat "la ciutat llunyana" de l'autor noucentista Màurius Torres, narra el menyspreu que sent cap a l'acte de les tropes franquistes i descriu com seria una ciutat ideal capaç de vèncer les circumstàncies.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com