ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

COMENTARI DE TEXT FILO


Enviado por   •  13 de Febrero de 2023  •  Ensayos  •  251 Palabras (2 Páginas)  •  59 Visitas

Página 1 de 2

COMENTARI DE TEXT FILO

Ens trobem front a un fragment de l’obra “POEMA” de Parmènides d’Elea, un dels filòsofs presocràtics més importants de la història i qui afirmava que l’existència era un tot unificat, etern i inmutable, per lo que el “canvi” era una il·lusió dels sentits. 

Per conseqüència, en aquest text, l’autor defensa que l’únic camí que recórrer per tal d’obtindre el coneixement és el del ser. Aquest plantejament constitueix part de la idea principal, redactada al començament del text, on l’autor proposa la seua manera de pensar de forma justificada i clara.

A més a més, per tal de raonar les seues idees, l’autor argumenta que sent el ser etern, és impossible que aquest haja nascut. Ja que el fet de nàixer implica que abans de nàixer no era. De fet, aprofita per a defensar que el ser és ingènit, no és possible que el ser provinga del no ser, ja que tindriem que buscar la veritat i el coneixement en el no ser sense arribar a ningun resultat, degut a que no en podem pensar ni dir el que no es. Aquests conceptes es veuen relacionats en la via de la veritat, que du al ser i la via de l'opinió, que du al no ser, la desorientació i regressió.

Per concloure, hem d’abandonar el camí innombrable i fals, ja que no es vertader, i continuar per el real, el camí del ser, únic, finit, ingènit, que no te principi ni fi i on es presenta el no ser.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.4 Kb)   pdf (36.1 Kb)   docx (7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com