ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari De Text Filosofia


Enviado por   •  16 de Febrero de 2015  •  1.459 Palabras (6 Páginas)  •  203 Visitas

Página 1 de 6

Pregunta 1

En aquesta pregunta us demanen que expliqueu les idees principals del text i com aquestes apareixen relacionades, en d’altres paraules, se us demana que feu un resum. Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils a l’hora de respondre aquesta pregunta:

• Per dur a terme un bon resum heu d’esbrinar tema central del text, això significa que heu de buscar quin és el missatge de l’autor, què ens vol dir. Aquest aspecte és fonamental, penseu que l’examen sencer és un comentari de text, per tant és imprescindible que capteu la idea principal del text, perquè us ajudarà a respondre la resta de preguntes.

• Llegiu atentament el text, les vegades que faci falta, fixeu-vos en l’estructura, els signes de puntuació, el nombre de frases que hi ha (us pot ajudar a ordenar les idees de l’autor).

• Us serà molt pràctic si subratlleu, encercleu o assenyaleu els conceptes més importants.

• És aconsellable que us feu un esquema del text i, si cal, del resum que fareu (de fet, aquest consell val també per la resta de preguntes, excepte la 2).

• Redacteu el resum seguint les indicacions de la pregunta, fixeu-vos bé amb els que se us demana, sempre s’especifica l’interval del nombre de paraules que ha de tenir el resum (entre 40 i 60, entre 60 i 80 etc.). Per regla general i a no ser que feu una lletra molt gran o molt petita, 10 paraules són una línia.

• En el redactat, intenteu evitar fer ús de les expressions del tipus “l’autor explica”, “el text diu”. Un resum no és un comentari, per això és aconsellable que no feu referència al text ni a l’autor.

• Un cop escrit, repasseu la puntuació (les comes, els punts etc.) i l’ortografia, són aspectes importants a l’hora de puntuar la resposta.

Pregunta 2

Aquí se us demana que expliqueu el significat (entre 5 i 15 paraules) de dues expressions o conceptes que apareixen en el text.

Explicar el significat vol dir que heu de definir les expressions i per fer-ho bé, tingueu en compte que:

• Ho heu de fer utilitzant un llenguatge propi. És a dir, que si al text ja surt la definició de l’expressió no la podeu copiar literalment, heu de fer servir les vostres paraules.

• Eviteu fer ús de les expressions del tipus “segons l’autor”: teniu un marge entre 5 i 15 paraules, no les gasteu dient obvietats, és evident que els conceptes són de l’autor del text (no cal fer-hi referència, és redundant) i és millor que aprofiteu el màxim nombre de paraules només per acotar el significat dels termes indicats en l’enunciat.

• Tingueu en compte que sovint els filòsofs utilitzen termes amb un significat diferent al nostre, per exemple quan Nietzche parla dels aristòcrates es refereix als individus capaços d’acceptar la vida com a únic valor moral (i no a una classe social amb títol nobiliari).

• També considereu que la mateixa paraula pot tenir sentits molt diferents depenent de l’autor, per exemple: “idea” per Plató, té un significat molt diferent al d’ “idea” per Locke.

Pregunta 3

En aquesta pregunta se us demana que expliqueu el sentit general, dins del pensament de l’autor, d’una afirmació extreta del text. També s’especifica que probablement haureu de fer referència a aspectes del pensament de l’autor que siguin pertinents, tot i que no apareguin en el text.

Per respondre bé a aquesta pregunta heu de tenir en compte dos aspectes previs:

• Haver entès el text és fonamental. Necessiteu comprendre el missatge general del text per ubicar bé l’afirmació que us donaran.

• Conèixer bé el pensament global de l’autor i entendre com es relacionen tots els aspectes d’aquest.

Evidentment, aquestes condicions s’apliquen a tot l’examen ja que, en essència, totes les preguntes fan referència al text i pressuposen un coneixement del pensament del filòsof en qüestió.

A partir d’aquestes consideracions us deixo uns consells que hauríeu de tenir en compte a l’hora d’elaborar la vostra resposta:

• En primer lloc, heu de considerar que aquesta és la pregunta que més puntua de l’examen (3 punts) i això significa que heu de desenvolupar àmpliament la resposta.

• Un error bastant comú és exposar la teoria sencera de l’autor en qüestió. No es tracta d’això, en els criteris de correcció s’especifica que “s’haurà de tenir present que el que es demana no és una exposició general del seu pensament”. Fer referència a aspectes del pensament de l’autor que no apareixen en el text no significa explicar

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com