ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Cafe De La Marina Exercicis


Enviado por   •  21 de Abril de 2014  •  294 Palabras (2 Páginas)  •  568 Visitas

Página 1 de 2

1) Les males llengües és un tema que sobresurt de la obra. Quins personatges les representen? Què ens sabem d'ells? Actuen de mala fe o són ignorants? Per què la Caterina és el centre de les crítiques? Què ha fet malament? Creus que aquest tema és de rabiosa actualitat? En l'actualitat, hi ha moltes Caterines encara? Argumenta la teva resposta amb aspectes extrets de l'obra (escenes, diàlegs, frases, ...)

La Rufina critica el cafè perqueel seu marit gastamoltes hores allà. Criticaa la Rosa:

La importància de l’obra ve donada pel fet d’allunyar-se de les modes teatrals de l´època, ja que Sagarra no pretenia mai innovar sinó que partia de temes tradicionals per construir les seves obres, un d’aquests era les males llengües, el qual anem a analitzar el paper que juga i la importància que té en el desenvolupament de la trama en relació a l’obra el Cafè de la Marina.

Rufina, murmuradora i hipòcrita, és la llengua més activa delpoble en la labor de bescantar el passat de Caterina i, a través d’aquest passat, el present. Ella –i alguna altra dona com ella, segons podem deduir– serà decisiva perquè monsieur Bernat retiri la paraula de casament amb Caterina donada a Libori. Actuant com ho fa, amb això, la Rufina perjudica l’interès material objectiu de Caterina, encara que, per ironia afortunada de la vida, n’afavoreix l’espiritual subjectiu.

D’altre banda la artista barcelonina té temptació carnal cap al Claudi,. En conseqüència, l’artista barcelonina de pas pel poble és l’altra veu del mal, complementària de la que surt de la boca de Rufina; una veu, la de l’artista, que també fracassarà davant la dignitat despectiva de Claudi qui únicament té ulls per la Caterina. Tant Rufina com l’artista, amb la malignitat burlada, acaben contribuint a l’acostament de Caterina i Claudi.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com