ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Cafe De La Marina


Enviado por   •  29 de Mayo de 2014  •  302 Palabras (2 Páginas)  •  264 Visitas

Página 1 de 2

Rosa es una noia, que té 19 anys i esta a punt de casar-se amb un pescador que es diu Rafel, de 25 anys. Rosa es la filla petita de Libori, que es vidu, i té una germana que es diu Caterina.

Libori es el propietari d’un cafè d’un poble mariner de la costa empordanesa.

Habitualment el cafè es freqüentat per la Salvadora, la Rufina, el Luard, el Baldiri, el Moreno, el Rufí i a vegades la Gracieta i la Maria, amigues de la Rosa, ja que son els clients més habituals.

Arriba el dia del casament, el que es un dia molt feliç per la Rosa, però a la vegada la Caterina està trista ja que les coses no li van gaire bé.

Al casament es convidat en Bernat, un rossellonès molt ric, que l’endemà del casament li demana a en Libori la mà de la seva filla Caterina. Com en Bernat es molt ric, en Libori li diu que si.

Aquella mateixa nit, en Libori li explica a la Caterina els seus plans, però ella s’hi nega, ja que no l’estima. L'endemà en Bernat s’assabenta de que tot el poble ho sap, que vol casar-se amb la Caterina, i ell se’n torna a Banyoles ja que decideix que ja no vol casar-se amb ella.

Quan Caterina sap que ell ha marxat, es sent mes lliure que mai, i paral•lelament, quan Claudi (l’enamorat de Caterina) s’adona per la seva part que ja no es casaran Caterina i Bernat, assisteix al cafè on troba sola a Caterina. Després d’estar una estona parlant, els dos es donen conta de que s’estimen.

En aquell instant arriben al cafè en Libori i la Salvadora, i els dos enamorats expliquen lo succeït. Arriben a l'acord de que la Caterina i en Claudi es casaran i portaran el Cafè de la Marina.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com