ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

CAfe De La Marina


Enviado por   •  7 de Abril de 2014  •  368 Palabras (2 Páginas)  •  473 Visitas

Página 1 de 2

A el Café de la Marina apareix com a tema recurrent la mentalitat patriarcal. Explica-ho, exemplifica-ho i descriu per quin motiu es desenvolupa.

El terme mentalitat patriarcal fa referència a un model de societat on l’home té el poder a la llar i a tots els altres àmbits de la vida quotidiana, es troba a més en posició superior a la de la dona i té control total sobre tot el que fan i que faran els seus fills. Aquesta mentalitat està molt present durant l’obra El Café de la Marina, per exemple en el cas de Rosa i Rafel, al principi Rafel es mostra amable i comprensiu amb Rosa, la tracta com a igual, però desprès del casament, li prohibeix que vagi al Café amb la seva germana i les altres dones del poble, ja que com ell mateix diu.” La Rosa es meva i ja no es de vosaltres”. Aquesta posició de la dona no només es demostra amb el tracte que els homes els hi donen, sinó que també es mostra en fets com ara la maternitat, la mateixa Rosa parla del seu desig fervent de tenir fills, i de que s’assemblin al seu progenitor Rafel. El fet de la maternitat també suposa un gran conflicte a l’obra, ja que Caterina, va quedar embarassada d’un jove, que va fugir, i va haver d’avortar, cosa que fa que tot el poble la miri amb recel, i que afecta amb el matrimoni que va poder contreure amb Bernat, que era suposat que la trauria de la pobresa en que es troba. Una característica molt interessant d’aquestes ganes de tenir progenitors es que només es parla de progenitors masculins, es un altre mostra de la superioritat masculina imposada al pensament de la població de la època. Un dels pescadors, Rufí, en un moment donat manifesta que al Café no hi haurien de permetre l’entrada a les dones, només a Salvadora que convida al seu fill i a Caterina que posa les copes.

En conclusió l’obra es un reflexa de la mentalitat patriarcal de l’època, concretament destaca en el fet de la maternitat i el matrimoni, tema molt recurrent a El Café de la Marina.

Pau Salgado de la Torre

2n Batx. A

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com